login leden
nieuws  28-05-2019 

World Interiors Day

In de workshop ‘levensloopbestendig wonen’, die interieurarchitect Doret Schulkes tijdens de World Interiors Day  2019 hield in Eindhoven, gaf zij het begrip ‘levensloopbestendig’ een compleet nieuwe inhoud.

 

Op zaterdag 25 mei werd over de hele wereld World Interiors Day gevierd. Interieurarchitect Doret Schulkes besteedt als enige in Nederland jaarlijks aandacht aan deze dag.  Binnen het wereldwijde thema ‘Designing spaces, changing lives’  koos Schulkes voor haar eigen activiteit het onderwerp ‘Levensloopbestendig is anders dan je denkt’.

 

Levensloopbestendig

“Levenloopbestendig is een hip woord”, zegt Schulkes. Voor haar is de algemeen geldende invulling van het begrip echter veel te beperkt. “Het begrip wordt gebruikt om woningen aan te duiden die worden gebouwd of verbouwd tot huizen waar ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen als er eventueel lichamelijke beperkingen ontstaan door ouderdom. Maar je huis alleen op deze wijze levensloopbestendig maken is een gemiste kans “ betoogt Schulkes in de workshop

“Het is zo’n beetje als rietjes klaar leggen voor het geval je straks je eten niet meer kunt kauwen.

Ga jij afwachten tot dit gebeurt? Een huis kan je helpen langer vitaal te blijven. Maar daar moet je dan op tijd over nadenken en mee starten, dus dat gaan we vanmiddag doen.”

 

Eigen woningplattegrond

Toen de deelnemers tijdens de workshop met de eigen woningplattegrond aan de slag gingen, kwamen er belangrijke inzichten. ‘Wat doet mijn huidige interieur met mij?’ en ‘wat kan ik thuis veranderen om vitaal blijven te stimuleren?’

“Een hele fijne middag met voor mij een geweldige eyeopener, hier ga ik thuis zeker wat mee doen!’ volgens een enthousiaste bezoeker van de workshop in Eindhoven.

 

Meer informatie is te vinden op www.eenheerlijkhuis.nl

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid