login leden
nieuws  10-01-2024 

Wim Rietveld geëerd met iconische collectie

 

2024 markeert het 100e geboortejaar van de toonaangevende meubelontwerper Wim Rietveld (1924-1985). Voor Dutch Originals reden om de Gispen Classics collectie van zijn hand extra onder de aandacht te brengen.

 

De Wim Rietveld collectie werd recent compleet gemaakt met de hedendaagse tafel Gispen Classics 533 en de Gispen Classics 116 stoelen combinatie. Een solide afgeronde vorm tafelblad, rondstaal en vloeiende, lichte ranke lijnen. De collectie bestaat uit klassieke ontwerpen fauteuils, hockers, stoelen en tafels. Een breed scala aan ontwerpen met een klassiek karakter. Wim Rietveld keek altijd met een technisch oog naar een nieuw ontwerp. De constructie moest kloppen voordat het definitieve ontwerp werd bepaald. Daarmee introduceerde hij een aantal vernieuwende technische innovaties in de ontwerpen. Deze innovaties zijn ook terug te vinden in de ontwerpen. De Gispen Classics ontwerpen zijn door Dutch Originals art director Richard Hutten gedetailleerd aangepast en worden in een re-design met een nieuwe visie gepresenteerd. Deze vernieuwde designs van Wim Rietveld combineren zorgen voor verrassende combinaties met de Gispen Today collectie van Dutch Originals.

 

Nederlands vakmanschap

 

Over Dutch Originals: het merk vertegenwoordigt het beste van Nederlands ontwerp met de Gispen Classics en Gispen Today. Alle ontwerpen van Dutch Originals worden geassembleerd in Nederland, wat niet alleen de kwaliteit waarborgt, maar ook bijdraagt aan het behoud van ambachtelijke expertise en vakmanschap. Streven naar duurzaamheid en blijvende relevantie in de wereld van design, met een focus op vakmanschap en tijdloze esthetiek.

 

Lees het magazine

 

Voor deze gelegenheid is een overzicht van de Dutch Originals Wim Rietveld collectie opgenomen in een magazine, met achtergrond- en productinformatie. Lees hier:

Dutch Originals | Wim Rietveld Collectie

 

 

 

 

 

[branded article]

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid