login leden
nieuws  23-03-2020 

‘Wachten’, WhatsApp gesprek met Gerrit Schilder

Wat betekent wachten? En welke rol speelt interieur daarin? Over die vragen gaat het themanummer van ons vakblad NOOK, wat a.s. vrijdag op de mat van onze leden en abonnees ligt. De inhoud van dit blad hebben we maanden geleden al samengesteld. De ironie wil dat met alle Corona-maatregelen veel mensen thuis zitten te wachten. Waarop? En hoe lang? In een serie korte WhatsApp gesprekken bespreken we in 10 vragen wat het Corona-wachten voor interieurarchitecten betekent. Deze keer vertelt Gerrit Schilder jr. – interieurarchitect / architect bij SchilderScholte architecture+ BNI.BNA.

1. De regering roept ons op om zoveel mogelijk thuis te werken, zo min mogelijk contact met anderen te hebben en ontmoetingen te beperken. Wat doe jij?
Vanuit mijn tijd als ECIA bestuurder heb ik nog contact met collega’s in o.a Italië, Zwitserland en IJsland waarmee de ernst van de zaak al snel duidelijk was. We zijn dan ook begin maart direct begonnen met het treffen van voorbereidingen om niet meer fysiek op bureau aanwezig te zijn. Onnodig te zeggen dat alle activiteiten die te maken hebben met (neven)werkzaamheden tot nader order zijn uitgesteld.

2. Ervaar je het zoveel mogelijk thuisblijven als wachten en waarom wel of niet?
Niet echt, het voelt vooral als afwachten. Daarbij zie ik het als een buitenkans om achterstallige werkzaamheden aan te pakken.
3. Welke ervaringen (zowel positief als negatief) heb je met dat je zoveel mogelijk moet thuisblijven?
Tot nu toe nog geen negatieve ervaringen want vooralsnog voldoende om handen. Dat klussen, die voorheen steeds vooruit geschoven werden nu worden opgepakt is ook positief te noemen.

4. Hoe ga je om met die ervaringen? Wat voor oplossingen heb je bedacht?
Voor creatieve mensen zijn in het verleden dit soort situaties vaak de voedingsbodem gebleken voor nieuwe inzichten en ideeën. Met de vorige (economische) crisis nog vers in het geheugen komen de oplossingen die toe zijn bedacht ook weer van pas.

5. Welke rol speelt wachten in jouw ontwerpen?
Onlangs is door ons deze wachtruimte gerealiseerd die is vormgegeven als een skybox. Het zicht in de showroom is fenomenaal en de akoestiek is voortreffelijk. Twee belangrijke aspecten binnen een interieur als het om wachten gaat!


6. Wat vind jij een goed voorbeeld voor een prettige wachtomgeving?
Zitten op de rand van de fontein op een dorpsplein.

7. Kan de inrichting van het huis het wachten voor mensen veraangenamen? Heb je een tip?
Absoluut. Gezond boerenverstand, Feng Shui en interieurarchitecten bieden de oplossingen.

8. En als het wachten klaar is, aan welk inspirerend project wil jij dan graag gaan werken?
De tuin zomer klaar maken.

9. Heb je nog lees- of kijktips voor je mede interieurarchitecten om het thuisblijven te verzachten?
De documentaire op Close Up over het Australische architectenbureau Denton Corker Marshall.

10) Van welke interieurarchitect zou je ook graag de antwoorden op deze 10 vragen lezen?
Lenny Kravitz

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid