login leden
nieuws  26-03-2020 

‘Wachten’, WhatsApp gesprek met Edward van der Poll

Wat betekent wachten? En welke rol speelt interieur daarin? Over die vragen gaat het themanummer van ons vakblad NOOK, wat vrijdag 27 maart op de mat van onze leden en abonnees ligt. De inhoud van dit blad hebben we maanden geleden al samengesteld. De ironie wil dat met alle Corona-maatregelen veel mensen thuis zitten te wachten. Waarop? En hoe lang? In een serie korte WhatsApp gesprekken bespreken we in 10 vragen wat het Corona-wachten voor interieurarchitecten betekent. Deze keer vertelt Edward van der Poll interieurarchitect en partner D/DOCK.

 

1. De regering roept ons op om zoveel mogelijk thuis te werken, zo min mogelijk contact met anderen te hebben en ontmoetingen te beperken. Wat doe jij?
Ik probeer me daaraan te houden zoveel als mogelijk. Ik werk veelal thuis op dit moment. Iets wat wij als studio al enige tijd doen alleen in een mindere mate. Gezien de status van mijn projecten is dat nu eenvoudiger. Het materialiseren van een project kun je enkel doen als je deze tot je beschikking hebt en dat is op onze studio. Dat lukt dus niet thuis en dan zal ik toch naar de studio moeten.

 

2. Ervaar je het zoveel mogelijk thuisblijven als wachten en waarom wel of niet?
Deels. Je merkt dat interactie tussen collega’s toch fijner is als je ze live ziet. Dit is zeker niet voor de lange termijn voor mij mogelijk. Een a twee dagen per week is te doen.

 

3. Welke ervaringen (zowel positief als negatief) heb je met dat je zoveel mogelijk moet thuisblijven?
Dat komt voornamelijk omdat de thuis situatie zo is dat ook andere thuis zijn. Kinderen moeten les krijgen en zijn onrustig omdat ze ook niet veel mogen en kunnen.

Denk dat daar een groot verschil zit dan in een normale situatie als je alleen thuis werkt.

 

4. Hoe ga je om met die ervaringen? Wat voor oplossingen heb je bedacht?
Mijn privé situatie is anders dan menig andere collega. Dit omdat mijn vrouw thuis is. Haar werk ligt momenteel grotendeels stil en is lokatie afhankelijk. Zij kan thuis niet veel doen dus kan inspringen en mij grotendeels ontlasten van oa lesgeven.

 

5. Welke rol speelt wachten in jouw ontwerpen? 
Wij ontwerpen veel commerciële projecten. Hier komt veelal wachten in voor. Deze proberen wij altijd zo divers mogelijk te ontwerpen omdat wachten voor iedereen anders is. We houden rekening met de doelgroep en de verwachte wachttijd.

 

6. Wat vind jij een goed voorbeeld voor een prettige wachtomgeving?
Een goede wachtomgeving is een ruimte waar je je plek kan vinden die je op dat moment de juiste setting kan geven. Uiteraard zijn comfort, klimaat en licht een belangrijk ingrediënten.

 

7. Kan de inrichting van het huis het wachten voor mensen veraangenamen? Heb je een tip?
Dat denk ik wel. Goed meubilair, verlichting en de positie in het huis. Ook afleiding speelt hier een rol. Wil je die wel of niet bepaalt ook de positie van deze plek.

 

8. En als het wachten klaar is, aan welk inspirerend project wil jij dan graag gaan werken?
Dat maakt mij niet uit. Elk project heeft zo zijn kenmerken die het weer inspirerend maken. Als het maatschappelijke problemen oplost is dat natuurlijk een mooi meegenomen.

 

9. Heb je nog lees- of kijktips voor je mede interieurarchitecten om het thuisblijven te verzachten?
Idfa films online:  a lot of IDFA documentaries online.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid