login leden
nieuws  27-03-2020 

‘Wachten’, WhatsApp gesprek met Brenda van der Laan

Wat betekent wachten? En welke rol speelt interieur daarin? Over die vragen gaat het themanummer van ons vakblad NOOK, wat eind maart op de mat van onze leden en abonnees ligt. De inhoud van dit blad hebben we maanden geleden al samengesteld. De ironie wil dat met alle Corona-maatregelen veel mensen thuis zitten te wachten. Waarop? En hoe lang? In een serie korte WhatsApp gesprekken bespreken we wat het Corona-wachten voor interieurarchitecten betekent. Deze keer vertelt Brenda van der Laan – interieurarchitect.

 

1. De regering roept ons op om zoveel mogelijk thuis te werken, zo min mogelijk contact met anderen te hebben en ontmoetingen te beperken. Wat doe jij?
Ik blijf thuis om risico’s te vermijden. Ik regel via WhatsApp en mail of telefonisch mijn zaken met mijn klanten. Omdat die ook thuis zitten en thuis werken lukt dat prima.

2. Welke ervaringen (zowel positief als negatief) heb je met dat je zoveel mogelijk moet thuisblijven?

Ik heb inderdaad het gevoel dat ik wacht op betere tijden…
3.  Hoe ga je om met die ervaringen? Wat voor oplossingen heb je bedacht?

Omdat ik thuis moet blijven, mis ik de sociale contacten erg, want aangezien ik alleen werk is het toch al wat eenzamer. Ik heb reuring nodig om actief te blijven. Ik kan op dit moment niet zoveel positiefs bedenken, alleen misschien dat je de wereld naar binnen haalt. Meer reflectie over het hoe en waarom. Ik bel veel en zit veel op social media.
4.   Welke rol speelt wachten in jouw ontwerpen?  

In mijn ontwerpen moet een prettige bijkomstigheid zijn. Je moet lekker kunnen zitten, als het even kan misschien een beetje afstand en privacy hebben, want er is niets erger dan opgepropt naast wildvreemde mensen te zitten. Verder vind ik het wel fijn als ik ergens naar kan kijken, uitzicht, kunst, opzoek naar afleiding. Of in ieder geval een interessant tijdschrift.
5.  Wat vind jij een goed voorbeeld voor een prettige wachtomgeving?

Een wachtruimte bij een huisarts was op het noorden gelegen en er waren sombere donkere kleuren, de arts zei, de mensen die hier komen voelen zich al niet lekker, als ze hier naar binnen komen wordt het er niet beter op. Opdracht zonnig en fris!

 

 

6. Kan de inrichting van het huis het wachten voor mensen veraangenamen? Heb je een tip?

Het is belangrijk op dit moment dat het huis waarin je nu wacht, dat geldt voor heel veel mensen en mn. gezinnen met kinderen, dat je je allemaal op je gemak voelt. Het zal niet makkelijk zijn om opeens een lange periode thuis op een kluitje te zitten. Belangrijk is vooral houd het huis opgeruimd, want als het een rommeltje is wordt het nog drukker in huis. Laat de zon binnen, gooi de ramen open en zorg dat iedereen een comfortabel plekje heeft.

7. En als het wachten klaar is, aan welk inspirerend project wil jij dan graag gaan werken?

Een hele grote verbouwing voor een inspirerende opdrachtgever.
8. Heb je nog lees- of kijktips voor je mede interieurarchitecten om het thuisblijven te verzachten?

Musea hebben een online expositie het is leuk om zo nu en dan door een museum te lopen. Ik vind het leuk om op Funda maar woningen en Pinterest voor beelden te kijken.

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid