login leden
nieuws  03-10-2022 

Waarom zijn er in Nederland nog geen PhD programma’s voor interieurarchitectuur?

Onderzoek en verdieping

De opleiding tot interieurarchitect kenmerkt zich de laatste jaren sterk met deze twee woorden. Door de invoering van de Master Interieur heeft onderzoek een belangrijke plaatst ingenomen in het curriculum van de studenten en dit begint nu zijn vruchten af te werpen.
De Architect heeft afgelopen jaar een aantal interessante artikelen geschreven over de Master Interieur aan de diverse academies.

BNI werkte mee aan het laatste afrondende artikel en wij zien dat de toevoeging van de Master aan de opleiding tot interieurarchitect zeer positief is.
De Master levert een grote bijdrage aan een ‘social attitude’ voor het vak, waarmee vanuit onderzoek ontwikkelde ruimtes ‘vernieuwen’ maar ook meer impact genereren op gebruikers en samenleving.

In het grotere geheel zouden wij zelfs nog een stap verder willen gaan en staan wij dus ook achter het idee dat er in Nederland PHD opleiding hoort te zijn voor Interieur Architectuur.  Dit laatste werd ook onderstreept tijden ons Europees overleg met de ECIA in Florence op 24 september waar de eerste stappen zijn gezet om dit verder op te gaan pakken vanuit de ECIA charter.

 

Lees via onderstaande link het artikel uit De Architect van 29 september jl. waarin de vraag centraal staat wat de positie is van de masteropleidingen interieurarchitectuur ten opzichte van de gevestigde instituten zoals de TU en de Academie van Bouwkunst.

Na de interviewreeks die je kunt lezen op De Architect interviewde Frans Bevers voor dit artikel Madeleine Maaskant, Jorrit Rosema, Taco Hylkema en Hans Venhuizen in de zoektocht naar een antwoord.

 

https://www.dearchitect.nl/276360/waarom-zijn-er-in-nederland-nog-geen-phd-programmas-voor-interieurarchitectuur

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid