login leden
nieuws  08-07-2024 

Vijf nieuwe interieurarchitecten behalen de titel

 

Afgelopen weken sloten Elke Speck, Susan van den Berg, Lotte Kruijshoop en Rebecca Hilbers met het eindgesprek hun tweejarige PEP-beroepservaringsperiode af.  Ook Amber d’Haans behaalde de titel via de BEP. Na de zomer delen zij allen hun verhaal over deze intensieve tijd waarin zij met vakgenoten uit alle architectuurdisciplines hun vakmanschap verdiepten.

 

In september 2024 start het nieuwe semester van het Professioneel Ervaringsprogramma PEP. Dit tweejarige postacademische programma is speciaal ontworpen voor jonge ruimtelijke ontwerpers met een relevante werkplek. Het biedt afgestudeerden masters in architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en interieurarchitectuur een unieke kans op beroepservaringsperiode met als resultaat de beschermde titel. Voor de BEP kan op meerdere momenten in het jaar worden gestart.

 

 

De titels Interieurarchitect, Architect, Tuin- en landschapsarchitect en Stedenbouwkundige zijn beschermd door de Wet op de architectentitel. Je mag deze titels uitsluitend voeren als je staat ingeschreven in het architectenregister. In 2011 werd in de herziene Wet op de architectentitel de verplichting tot een beroepservaringperiode opgenomen, verder uitgewerkt in de Regeling Beroepservaringperiode. Om te kunnen starten met je beroepservaringperiode moet je aan de volgende drie criteria voldoen: je hebt een erkend (master)diploma in de discipline waarvoor je ingeschreven wilt worden, je werkt minstens 20 uur per week in dezelfde discipline, en je hebt een mentor die ten minste drie jaar staat ingeschreven onder dezelfde discipline.

 

Lees HIER verder over genoemde routes.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid