login leden
nieuws  01-11-2022 

Update Stimuleringsfonds oktober 2022

Met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft bni wederom alle voor ons vakgebied relevante oproepen en regelingen doorgenomen.. Onderstaand de volledige update Stimuleringsfonds oktober 2022

 

 

 

Open Oproep Research, Act & Reflect #3

Met deze oproep stimuleert het Stimuleringsfonds activiteiten gericht op het versterken van gemarginaliseerde stemmen. De oproep biedt ruimte aan grassroots-platforms, collectieven en organisaties die met hun activiteiten bijdragen aan een meerstemmige en inclusieve creatieve industrie. Zet jij je in voor dekolonisatie, genderdiversiteit, sociale-rechtvaardigheid, anti-racisme, emancipatie van gemarginaliseerde groepen of een intersectie van deze onderwerpen? Draag je van daaruit bij aan het ontwerpveld, of bevraag je juist de bestaande frames binnen het ontwerpveld? Dien uiterlijk 7 november 2022 een aanvraag in.
meer

 

 

Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië 2023 – ontwikkelbudget

Het Stimuleringsfonds roept ontwerpers op om een voorstel in te dienen voor deelname aan de Architectuur Biënnale Venetië, die van 20 mei tot en met 26 november 2023 plaatsvindt. Alleen Nederlandse (landschaps)architecten, ruimtelijke ontwerpers en onderzoekers die zijn uitgenodigd voor de hoofdtentoonstelling, The Laboratory of the Future, kunnen voorstellen indienen voor projecten waarmee ze een inhoudelijke bijdrage leveren aan een van de hoofdlocaties. Deadline: 9 november 2022.

meer

 

Open Oproep Eigentijds gebruik van ambachten

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft de Open Oproep Eigentijds gebruik van ambachten #3 ontwikkeld om gelijkwaardige samenwerking tussen ontwerpers en ambachtsbeoefenaars te versterken en daarmee eigentijds gebruik van ambachten te stimuleren. Met deze oproep ondersteunt het fonds projecten waarin de verbinding tussen ambacht en ontwerp centraal staat en die kunnen leiden tot een duurzame toekomst van het ambacht. De oproep biedt ruimte aan verkenningen, nieuwe gebruiken of toepassingen van traditionele en hedendaagse ambachten. Sluitingsdatum: 13 december 2022.
meer

 

Open Oproep Resilient Communities / Inclusive Cities / Just Societies

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept ontwerpers, makers, collectieven, platforms en culturele organisaties gevestigd in Nederland op om uiterlijk 23 januari 2023 een projectplan in te dienen dat ontwerp inzet voor meer veerkrachtige gemeenschappen, inclusieve steden en rechtvaardigde samenlevingen in Benin, Burundi, Ethiopië, Egypte, Ivoorkust, Ghana, Kenia, Marokko, Mozambique, Oeganda, Senegal, Tunesië en Zuid-Afrika. In het projectvoorstel moet blijk geven van een gelijkwaardige samenwerking met lokale partner(s), uitwisseling en een duidelijke positionering ten opzichte van de thematiek van deze oproep.
meer

 

Stimuleringsfonds zoekt adviseurs

Werk jij in de creatieve sector? Beschik je over kennis op het gebied van architectuur, vormgeving en/of digitale cultuur? Kun je goed je mening verwoorden en ben je zowel kritisch als stimulerend? En vind je het interessant om te adviseren over de besteding van kunst- en cultuurbudget? Dan zijn wij op zoek naar jou!

meer

 

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid