login leden
nieuws  06-09-2023 

Update Stimuleringsfonds september 2023

Naast de reguliere openstaande regelingen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, te vinden op de subsidiepagina, heeft het fonds de volgende oproepen open staan.

 

De deadlines voor september en oktober

 

Komende weken sluiten onder meer de volgende regelingen en oproepen:

15/9: Open Oproep Platforms voor ontwerpend leren
20/9: Open Oproep Residency buitenland

11/10: Regeling Vormgeving

11/10: Regeling Digitale cultuur

12/10: Regeling Architectuur

24/10: Regeling Festivals en publiekspresentaties

 

Open Oproep Platforms voor ontwerpend leren

De Open Oproep Platforms voor ontwerpend leren staat tot en met 15 september 2023 open voor platforms, organisaties of instellingen met een programma dat jongeren stimuleert om praktische en strategische ontwerpskills op te doen of verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan productontwerp, textiel- en modeontwerp, ruimtelijk ontwerp, creative coding of bijvoorbeeld visual storytelling. Partijen die in oprichting zijn, kunnen ook een aanvraag indienen binnen deze open oproep. Meer weten?

 

Open Oproep Professionalisering en praktijkverdieping

Met de Open Oproep Professionalisering en praktijkverdieping geeft het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie makers de mogelijkheid een onderscheidende strategie te ontwikkelen voor een toekomstbestendige ontwerppraktijk. De open oproep is gericht op zowel beginnende als ervaren makers met een eigen praktijk op het gebied van vormgeving, architectuur of digitale cultuur. Neem deel aan het online spreekuur op 18 september 2023. Je hebt tot uiterlijk 4 oktober 2023 de tijd om een voorstel in te dienen.

 

Open Oproep Bouwen aan talent voor startende makers en ontwerpers
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept startende ontwerpers en makers binnen de disciplines architectuur, vormgeving en digitale cultuur, of de crossovers daartussen, op deel te nemen aan een samenwerkingstraject van vier maanden met ervaren ontwerpers. Er is in deze ronde keuze uit 18 ontwerpopgaves van verschillende ontwerppraktijken binnen de gehele breedte van de creatieve industrie. Het samenwerkingstraject biedt startende ontwerpers en makers de mogelijkheid om samen te werken aan een actueel vraagstuk en ontwerpopgave, nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en het eigen netwerk uit te breiden. Dien uiterlijk 18 oktober 2023 een voorstel in voor de Open Oproep Bouwen aan talent.

 

Open Oproep Literatuur op het scherm

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Letterenfonds zijn op zoek naar Nederlandstalige schrijvers, dichters, interactieontwerpers, gamemakers of digitale mediamakers die samen een literaire productie ontwikkelen gericht op het digitale domein. De Open Oproep Literatuur op het scherm staat open voor alle vormen van Nederlandstalige literatuur (poëzie en proza, kinder- en jeugdliteratuur). Ook de keuze voor het platform, de hard- en software is vrij, zolang het een digitaal platform betreft. Dien uiterlijk 2 oktober 2023 een voorstel in.

 

Open Oproep Fresh perspectives (einde week online)
Met de Open Oproep Fresh perspectives ondersteunt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie makers in het bieden van nieuwe perspectieven op sociale, economische, politieke en economische vraagstukken. Het fonds stimuleert daarbij sector overstijgende samenwerkingen waarin makers, ontwerpers en architecten samen met andere organisaties tot nieuwe en verrassende benaderingen kunnen komen.

   

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid