login leden
nieuws  05-09-2022 

Update Stimuleringsfonds september 2022

Met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft bni wederom alle voor ons vakgebied relevante oproepen en regelingen doorgenomen.

Update Stimuleringsfonds september 2022

 

 


De Regeling Vormgeving is er voor projecten die bijdragen aan de kwaliteit, ontwikkeling of verdieping van het vakgebied vormgeving. Denk aan artistiek onderzoek, productontwikkeling en reflectie en debat. De eerstvolgende sluitingsdatum is 11 oktober 2022.

 

 

Heb je een project die bijdraagt aan de kwaliteit, ontwikkeling of verdieping van het vakgebied architectuur in brede zin? Denk aan ontwerpend onderzoek, reflectie en debat en ontwerpkracht in grote maatschappelijke opgaven. Dien dan een voorstel in bij de Regeling Architectuur. De eerstvolgende sluitingsdatum is 13 oktober 2022.

 

 

 

Voor projecten die zich verhouden tot digitale technologie, nieuwe media of games en bijdragen aan de kwaliteit, ontwikkeling of verdieping van het vakgebied digitale cultuur heeft het Stimuleringsfonds de Regeling Digitale cultuur openstaan. De eerstvolgende sluitingsdatum is 12 oktober 2022.

 

 

 

Regeling Experiment

Op 1 september opent een nieuw tijdvak van de Regeling Experiment. Ben je ontwerper of maker actief op het gebied van vormgeving, architectuur, digitale cultuur of de cross-overs daartussen en heb je een idee voor een experimenteel onderzoek? Kijk dan of jouw project in aanmerking komt voor een subsidie binnen de Regeling Experiment.

 

Open Oproep Architectuur Biënnale Venetië 2023

Het Stimuleringsfonds en het Nieuwe Instituut nodigen architecten en stedenbouwkundigen uit om uiterlijk 19 september 2022 een voorstel in te dienen voor projecten die de onzichtbare stromen van materiaal, afval en arbeid blootleggen die schuilgaan achter de presentaties op de Architectuur Biënnale Venetië 2023. Het in kaart brengen en visualiseren van dit metabolisme kan het inzicht en het bewustzijn vergroten dat nodig is om een duurzamere biënnale te ontwikkelen die een positieve bijdrage levert aan het ecosysteem van Venetië.

 

Open Oproep Residency Arita 2023 / 2024

Het Stimuleringsfonds en het Mondriaan Fonds bieden in 2023 en 2024 twee werkperioden aan in de Japanse keramiekregio Saga. De werkperiode in Japan biedt ontwerpers en kunstenaars de ruimte om onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied en het eigen werk te ontwikkelen in een intensieve wisselwerking met de betrokken porseleinproducenten in de regio. Ben je ontwerper of kunstenaar en wil je hiervoor in aanmerking komen? Dien dan uiterlijk 12 september 2022 een voorstel in bij het Stimuleringsfonds of het Mondriaan Fonds.

 

Open Oproep Bouwen vanuit de bodem

Verstedelijking zonder de ondergrond serieus te nemen, of deze zelfs te belasten, kan niet langer en een omslag is nodig. Een vitale ondergrond is immers onmisbaar voor een toekomstbestendige aanpak van de verstedelijkingsopgave. Met de Open Oproep Bouwen vanuit de bodem stelt het Stimuleringsfonds ontwerpers in staat om in samenwerking met overheden, organisaties, deskundigen en burgers te werken aan voorstellen om de relatie tussen onder- en bovengrond te herstellen. Voorstellen van ruimtelijk ontwerpers kunnen uiterlijk 26 september 2022 worden ingediend.

 

Open Call Innovatielabs #2

Heb je een goed idee om de sector te versterken aan de hand van verdiepend onderzoek, activiteiten of experiment? Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en ClickNL zoeken, met het programma Innovatielabs, makers, culturele instellingen en andere creatieve partijen die willen werken aan innovatie in de culturele en creatieve sector. Kun jij de handen ineenslaan met minimaal twee samenwerkingspartners én sta je open om kennis en inzichten te delen? Doe mee aan de Open Call Innovatielabs #2 en dien uiterlijk 5 oktober 2022 een voorstel in.

 

 

 

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid