login leden
nieuws  10-05-2023 

#spottingsalone23forbni highlights

Lasut & Braun  bezocht Salone in Milaan en deelde dagelijks vanuit hun platform Female Interior Creators ook voor bni onder de hashtag #spottingsalone23forbni. In dit nieuwsbericht delen zij een aantal highlights van dit jaar.  

 

Fantini Mosaici presenteerde samen met AB+AC architects “Back to the future”

 

Deze waanzinnige presentatie is een hypnotiserende visuele en tactiele ervaring die laat zien hoe zelfs de oudste technieken in de toekomst kunnen worden gebracht. Fantini Mosaici is tijdloos en grenzeloos en tilt vakmanschap naar een hoger niveau.

 

Foto by @female_interior_creators

 

Rhythms op het Alcova terrein

 

Nederlandse meubelfabrikant LEOLUX presenteerd ‘Rhythms’ op het Alcova terrein, een expositie ontworpen door @studiotrulytruly. ⁠Textielvolumes die de gerimpelde bekleding van de Lunetta-banken, salontafel en vloerkleed met grafische texturen en organische countourlijnen van @studiopepe_official weerspiegelen terwijl ze omhoog en omlaag gaan in de ruimte.

 

Foto by @female_interior_creators

 

Alcova INTERNA_MENTE BY MATERICA

 

https://www.instagram.com/materica_luxury_coating/

“Interna_mente is een werk dat @tizianoguardini van @guardiniciuffredastudio samen met #Materica_luxury_ coating hebben bedacht om een ​​emotionele bubbel te creëren, een zintuiglijke en meeslepende ervaring, een oneindige caleidoscoop. Kortom: een bubbel zonder tijd of ruimte, om mensen de kans te geven om in wezen weer in contact te komen met zichzelf.

 

Foto by @female_interior_creators

 

This is Denmark, terrein Alcova 

 

Foto by @female_interior_creators

pdf:

This is Denmark_Digital

 

BY BORRE ‘The Elephant In The Room’

 

 

BYBORRE combineert technologie en textielexpertise om een ​​nieuwe standaard in de branche te brengen door te ontgrendelen materiaalinnovatie, het delen van hun uitgebreide ervaring op het gebied van circulair breien en het transparant maken van hun toeleveringsketen beschikbaar voor alle klanten. Ze geloven dat positieve verandering onmogelijk is zonder de broodnodige transparantie.

 

Alles wat je ziet en aanraakt, is gemaakt met machines, naalden, garens, draden, vezels en grondstoffen vermengd met energie om iets te creëren dat jouw probleem oplost – of het nu op korte of lange termijn, groot of klein is. Textiel is er altijd om op te rekenen, zoals al eeuwenlang. ByBorre laat zien wat er achter de verborgen labels zit ‘The Elephant In The Room’ ontleedt het textiel en presenteert het verleden, heden en toekomst van textielcreatie.

 

Foto 2x by @female_interior_creators

 

Corso como Agusto Betti

 

Italiaanse kunstenaar wiens buitengewoon onderzoek een (her)ontdekking verdient. Voor Augusto Betti was kunst een filosofische en spirituele reis, die hem leidde tot een zeer diepgaand begrip van de mysteries van het leven en van de wereld.

 

 

Foto’s by @female_interior_creators

 

Dinky Dutch by Lensvelt

 

Foto by @female_interior_creators

 

Credits:
Dinky Dutch, a sustainable presentation powered by Lensvelt
A concept by Erik Kessels & Hans Lensvelt
in association with Modular Lighting Instruments
Interior design by Carlo Alberto Monteverde
Furniture by Richard Hutten, Powerhouse Company
Mural by Sjeng Kessels

Dit duurzame interieur van restaurant Dinky Dutch hebben Lensvelt en partners getransformeerd met een spectaculair en duurzaam interieur tijdens de Design week. Ooit hun favoriete restaurant en nu met een fantastisch nieuw interieur dat blijvend is. Op de bovenverdieping is de oude situatie nog zichtbaar, wij vermoeden dat dit nog een vervolg krijgt.

 

DCWéditions

 

Eerlijke objecten, goed bedacht, goed ontworpen, goed gemaakt. Tijdens de Salone werden er maar liefst 17 nieuwe armaturen gepresenteerd op een stand van 360m2 op de beurs zelf en in de stad in Brera bij RAW. Tevens was er de introductie van het zuster bedrijf Modelec wat zich specialiseert in high end schakelmateriaal.

 

 

Foto by @female_interior_creators

 

Deco Legno Cleaf  “LIKE A BAR”

 

Ter gelegenheid van de Milan Design Week 2023 presenteert Cleaf Like a bar, een project dat tot doel heeft de kracht van oppervlakken te benadrukken bij het definiëren van meubels en interieurs zonder de vormen te veranderen. Het thema van de bar is gekozen omdat het een van de gebieden is waar interieurontwerpers worden opgeroepen om te experimenteren met innovatieve vormen en materialen om een onvergetelijke ervaring van gastvrijheid en socialisatie te creëren. De stand-installatie op Salone del Mobile.Milano van Bestetti Associati is een ritje op een carrousel-bar om vier momenten van de dag te ontdekken aan de hand van vier materiaaleffecten: de ochtendbar met producten met stofeffect, de lunchbar met producten met steeneffect, de aperitivo-bar met producten met houteffect, de discobar met producten met metaaleffect.

 

Foto by @Cleaf

 

JUNG

 

JUNG creëerde een abstracte wereld (pop-up installatie )van verborgen communicatie in de vorm van smart home technologie en slimme duurzaamheid.  Bezoekers van INVISIBLE werden onderdeel van de installatie – genetwerkt, gespiegeld, gereflecteerd. Als reactie op de oproep: Let’s connect. Wees transparant. Reflecteer jezelf.

 

Geometrische vormen, lijnen en lichtpunten deden denken aan elektrotechniek en creëerden een licht driedimensionaal effect. Kleurcontrasten tussen blauw en oranje versterkten de optische illusies, terwijl “onzichtbare verbindingen” alle ruimteoppervlakken met elkaar verbonden en een geabstraheerd gevoel van ruimte creëerden.

 

 

 

 

Solid Nature “Beyond the Surface”

 

Voor de tweede deelname aan de Milan Design Week is “Beyond the Surface” by Solid Nature een installatie die is ontworpen om de reis van natuursteen te verkennen, van de geologische formaties tot het eindproduct. De tentoonstelling ontworpen door OMA voor is verdeeld in twee delen: een ondergrondse opeenvolging van kamers die het transformatieproces laten zien en een openluchtcollectie van stenen meubels in de tuin van het palazzo.
Aan kunstenaars Sabine Marcelis werd gevraagd een ​​eettafel en bijbehorende bar te ontwerpen voor in de tuin van Casa Maveri. Ze werkte samen met Laila Gohar, een internationaal erkende kunstenaar die werkt met eten als haar creatieve medium, om een ​​op maat gemaakte voedselinstallatie voor op tafel te creëren. De 7 meter lange tafel, met zitplaatsen en aparte bar, is samengesteld uit 6 verschillende soorten travertijn verbonden door gekleurd glas.

 

 

Foto’s by @female_interior_creators

 

LINTELOO @Salone del mobile 

 

Ook bij Linteloo onze Nederlandse trots met Italiaanse roots speelt hoogpolig tapijt de hoofdrol. Met hun nieuwste collectie bed en bank ‘Gilbert” geïnspireerd op het computer spel Tetris “simpele geometrische blokken die in elkaar passen’. Design by @sebastianherkner

 

 

Foto’s by @female_interior_creators

 

DIMORE

 

DIMORE centrale een absolute must see tijdens Milaan met dit keer een nieuwe locatie en een 20 jarig bestaan. Binnen alle presentatie ‘SILENCE’ stonden geluid, licht en beweging centraal met zilver in de hoofdrol en glossy wanden. Er werden vijf sferen neergezet, die je door ramen of kijkgaten bekijkt. Dromerige tijdcapsules ingesloten in opzettelijk ruwe dozen, die doen denken aan de fotosets van Irving Penn: vijf van elkaar verschillende interieurs, vijf identiteiten, vijf personages in stijl van Dimore.

 

Foto by @female_interior_creators

 

Masterly The Dutch

 

Na een fantastische Presentatie van Petra Blaisse_Inside Outside ‘Il Parco del Polcevera e il Cerchio Rosso’, een regeneratief landschapsontwerp voor een nieuw botanisch park in Genua mochten wij de rest van de tentoonstelling op Masterly aanschouwen. Voor Besouw ontwierp Petra een innovatief tapijt geïnspireerd op het plan. Deze vrouw blijft een ongekende inspiratie op ons vakgebied.

 

Foto by @female_interior_creators

 

Een andere inpsirererende presentatie was die van Lucas Zito, afgestudeerd aan de Design Academy van Eindhoven een ontwerper wiens praktijk zich richt op een diepgaande studie van ecologische en recyclebare materialen in combinatie met nieuwe technologieën. Zijn werk is gespecialiseerd in het ontwerpen van lampen door middel van 3D-printen met plastic geproduceerd uit maïszetmeel, vervaardigd in Europa.

 

Foto by @female_interior_creators

 

LAUFEN

 

De samenwerkende kunstenaars van LAUFEN zijn er allemaal in geslaagd alledaagse voorwerpen in een nieuw perspectief te plaatsen en laten zien dat elk onderdeel van ons dagelijks leven door een doordacht ontwerp tot kunst verheven kan worden.​
Monique Baumann
Marcel Wanders
NM3

 

 

Foto’s by @female_interior_creators

 

SALVATORI

 

De creaties van Raffaele Salvoldi waren een absolute hit tijdens de Milan Design Week, waarbij bezoekers de verbluffende resultaten van zijn creativiteit, geduld en absolute precisie ontdekten. De unieke installaties waren opgebouwd uit 5000 losse stukjes Crema d’Orcia marmeren. https://www.instagram.com/p/Crc2Q8LMmFu/

 

 

Foto’s by @female_interior_creators

 

Finalemente

De absolute knaller – en hot topic tijdens de design week – vonden wij “Take Less and Do More” door Maarten Baas in samenwerking met G-star. Sustainability is al lang geen vraag meer, maar een vereiste.  Tegelijkertijd leven we in een maatschappij van overconsumptie, waar minimaliseren continue in contrast staat met het maximaliseren. Bij veel installaties wordt je als bezoeker onderdeel van de presentatie en digitalisering speelde er, in combinatie psychologische vraagstukken, een grote rol. De kleuren oranje/bruin en zilver/blauw in combinatie met reflecterende en transparante materialen voerden de boventoon met hier en daar een 70’s gevoel. Bijna allen met de boodschap: reflecteer jezelf, wees transparant en samen staan we sterker. De samenwerkingen en invloeden van fashion op interieur waren duidelijk voelbaar.

 

 

 


Tekst: Lasut & Braun

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid