login leden
nieuws  09-07-2020 

Terugblik Professional Experience Programme

 

Stephanie Klein Holkenborg, ArtEZ Master Interieurarchitectuur
Interieurarchitect bij Wiegerinck architecten, geïntegreerd programma PEP

 

Na een succesvolle afronding van de master Interieurarchitectuur aan de Kunstacademie ArtEZ en opgedane werkervaring in Amsterdam, kon ik bij Wiegerinck Architecten beginnen waarbij ik ook de gelegenheid kreeg om het geïntegreerde programma van de PEP te volgen. Voor mij was dit de kans om me verder te ontwikkelen, mijn kennis te verbreden en ervaring op te doen in alle facetten van het vak. Het geïntegreerde PEP programma sprak mij direct aan, een divers programma, kennismaken met vakgenoten en de zekerheid dat ik na twee jaar de titel van interieurarchitect kon behalen.

 

Het geïntegreerde PEP programma is divers met maandelijks een bijeenkomst met inspirerende sprekers en elke keer wordt er gezocht naar bijzondere locaties zoals de LocHal in Tilburg, een bouwbezoek aan hotel nhow in Amsterdam of het nieuwe Unilever Foods Innovation Centre in Wageningen. Stuk voor stuk bijzondere inspirerende locaties die normaliter niet toegankelijk zijn. Naast deze indrukwekkende locaties, kregen we tijdens de lezingen de nodige informatie over het project, de organisatie, het traject tot realisatie en andere bijzondere achtergrond informatie. Ook was dit tevens de aansluiting met de module en de casus die daarbij hoort. Bij het bespreken van de casussen kon er een koppeling gemaakt worden met de lezing en de locatie. Het is ook interessant om van je mede vakgenoten te horen wat hun ervaring is en hoe zij hiermee omgaan. Elke PEP dag was een ervaring op zich, waarbij ik telkens weer opnieuw geïnspireerd werd.

 

Naast de PEP bijeenkomsten heb ik twee jaar lang aan mijn persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) gewerkt. Dit gaf mij gelegenheid om kennis te maken met andere facetten van het vak zoals inzicht over de bouworganisatie, bezoek aan welstand of een oplevering. Het geeft je de mogelijkheid juist buiten de taken, die je als junior hebt, kennis en ervaring op te doen met toekomstige taken. Juist het persoonlijk ontwikkelingsplan als ook de casussen gaven input en inzicht om mij verder te ontwikkelen in mijn functie.

 

Ik was de enige interieurarchitect binnen mijn lichting en dat zag ik als een uitdaging om de opgedane kennis naar mijn eigen vakgebied te brengen. Daarnaast kon ik met drie collega architecten, ieder vanuit zijn eigen discipline, de discussie aangaan om elkaar te inspireren. Ik heb de PEP als een bijzonder leerzame en inspirerende periode ervaren. Waarbij ik deze twee jaar ervaring zie, als een logisch vervolg op mijn Master Interieurarchitectuur. Voor mij was de PEP een volgende stap in mijn ontwikkeling tot interieurarchitect!

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid