login leden
nieuws  09-02-2024 

Terugblik M&O Paris door FIC

Anne en Feikje, de creatieve geesten achter Female Interior Creators by Lasut & Braun hebben onlangs hun voetstappen achtergelaten in de Lichtstad, Parijs. Gedurende hun bezoek dompelden ze zich onder in de wereld van schitterende vernissages bij Maison&Objet, evenals diverse kunstexposities. Hieronder vind je een bondig verslag van hun belevenissen en de inspirerende momenten die ze graag met ons delen. Laat je meenemen op een ontdekkingsreis door de kunst, cultuur en het onvergelijkbare design dat enkel Parijs te bieden heeft. Wie weet word jij ook wel aangestoken door hun enthousiasme en besluit je om in september zelf die kant op te gaan!

 

Verdiep je in reflectie en ontsnapping binnen een balayage van zachte, rood-blauwe tinten, beschermd binnen de uitzonderlijke lederen zitmeubelen van Duvivier Canapés (@duviviercanapes).

 

 

Ervaar ruimtes die de zintuigen prikkelen, door een seizoensgebonden kleurenpalet; een samenspel van geluid, geur, en de diverse materialen met hun texturen. Elke presentatie wordt verlicht door een inspiratie uit de elegante architectonische plafonddecoraties, zoals die in monumentale panden in historisch Parijs te vinden zijn. Elk kleur zorgvuldig geselecteerd met een unieke code, en op de vloer vertaald in een exclusief op maat gemaakt tapijt. Met werken van Maison Pouenat (@pouenat.official), Atelier Midavaine (@atelier_midavaine), Robert Four (@aubusson_r_four) en Objet de Curiosité (@objetdecuriosite).

 

 

Ontdek de gedurfde, unieke en inspirerende objecten, verlichting en kleinmeubelen van Petite Friture, gepromoot door oprichtster Amélie du Passage, die jonge ontwerpers ondersteunt (@petitefriture).

 

 

Een conceptueel, prikkelend hotel ontworpen door Tristan Auer voor Sinner Paris (@sinnerparis), biedt toegang tot een van de luxe kamers en opent nieuwe perspectieven vrij van traditionele normen: een fris nieuw hoofdstuk voor Parijs. Een mix van high-end kerkelijke esthetiek met lantaarns, een mystieke spa in Romeinse stijl, privé sfeerverlichting, glas-in-lood, fluweel, gordijnen en spiegels. Een fusie van religieus erfgoed en luxueuze kamers creëert spectaculaire ruimtes die radicale lijnen met suggestieve rondingen contrasteren, en brengt een gevoel van ruwe luxe met de meest betoverende sferen.

 

 

Jeremy Maxwell Wintrebert, een kunstenaar en meester-glasblazer. Zijn werk, een symfonie van glas, kleur en licht, toont de beheersing over het etherische, de onuitsprekelijke schoonheid van gesmolten materiaal. Beïnvloed door de schilderijen van Outtara Watts en de kleuren van Ivoorkust, het land van zijn jeugd. Elk stuk is uniek en met de hand geblazen. Te vinden in Kolkhoze Gallery (@kolkhoze).

 

 

Een absoluut hoogtepunt van Paris Déco Off is de samensmelting van stijlen van drie unieke persoonlijkheden: Pierre Bénard, Augustin Deleuze en Nina Rose. Met een focus op tijdloosheid betovert Pierre Augustin Rose interieurontwerpers met een perfecte balans, trouw aan persoonlijke stijl en een lofzang op eeuwige moderniteit. Ontdek meer bij Pierre Augustin Rose (@pierre_augustin_rose).

 

 

Afsluitend een conceptuele kleurenpresentatie van Pierre Frey x Modular Lighting, een samenwerking met verschillende ontwerpers. Een palet van diverse texturen met een tastbare uitstraling en krachtige tinten. Verken La Maison Pierre Frey (@lamaisonpierrefrey) voor meer inspiratie.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid