login leden
nieuws  09-02-2023 

Terugblik bni trappentour & Nook Live 26-1-23

Op 26 januari jl. organiseerden wij de eerste bni trappen gecombineerd met een Nook Live Stairs en een borrel in Amsterdam. Kijk even mee!

 

video
play-sharp-fill

 

bni trappen tour

 

Onze recente Nook Stairs kwam in deze unieke bni trappen tour tot leven. Architour liet deuren openen die normaliter gesloten blijven. Architect Paul Vlok introduceerde de bezoeklocaties en telkens werd onze groep persoonlijk ontvangen. De 2 uur durende walk & talk tour bestond uit bijzondere panden in de centrumring, alle met de trap als iconisch onderdeel van het gebouw. Bijkomstig voordeel van deze bni middag was het feit dat 16.000 stappen met gemak gehaald werden!

 

beeld Maarten Helle

 

We verzamelden op CS en gingen eerst 9 meter met de roltrap onder het maaiveld naar de nieuwe (‘parel’)  fietsenstalling (door Wurck) die net open was gegaan.

 

beeld Maarten Helle

 

Door naar Droogbak; het rijksmonument in neorenaissancestijl, van advocatenkantoor Clifford Chance. In 2022, door KCAP en Fokkema&Partners, getransformeerd met een trap in de centrale hal die bijdraagt bij aan de gewenste “memorable contemporary client experience”. Foto: Fokkema& Partners

 

 

Vervolgens werden we ontvangen in de bijzondere wereld van de sociëteit van de Koninklijke Industrieele Groote Club en namen in dit Gesamtkunstwerk de trap naar het luxe Hotel Twenty Seven.

 

 

 

 

bron

beeld Maarten Helle

 

De unieke ontvangst bij Guerilla Games was, na een uitgebreide security check, ook indrukwekkend. In het voormalige oude Telegraaf gebouw (door Rijnboutt herontwikkeld) namen we de trap met een weergaloos uitzicht over de binnenstad en werden rondgeleid door een van de creatives.

 

 

 

 

beeld Maarten Helle

 

Als een na laatste werd de creatieve hub Capital C bezocht waar de trap in deze oude diamantbeurs naar de rooftop werd genomen.

 

beeld Maarten Helle

 

Rutger de Vries maakte zijn installatie in het trappenhuis van Capital C met behulp van brandblussers en geperforeerde buizen. Door de blussers te vullen met verf en deze in de buizen te spuiten, ontstaat op de muren een patroon van druipende kleuren.

 

 

 

 

Aan het einde van de tour werd de groep en de gasten die erbij kwamen voor de NOOK Live en borrel, verwelkomd in het Jacoba Mulderhuis van de HvA. Hetty Keiren (Ex Interiors) en Kim Mazeland (Studio Groen+Schild) vertelden over hun grote bijdragen aan het interieurproject.

 

Hetty Keiren over het intensieve project waaraan Ex Interiors heeft gewerkt.

 

Onze editor-in-chief Thierry Somers presenteerde nog meer stairinspiration in Nook Live en ging in op de trap in kunst en film. Ook traponderdelen, zoals de balustrade, die het nummer niet gehaald hebben kwamen aan bod.

 

Tot slot inspireerde Diederick van de Braak de groep met learnings uit veelvuldig contact met ontwerpers. Deze trappentour werd mede mogelijk gemaakt door EeStairs.

 

 

 

 

Nook Stairs

 

Je kunt NOOK Stairs nog steeds bestellen dat kan hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid