login leden
nieuws  03-11-2022 

Terugblik bni bike tour DDW 2022

 

Onze bni bike tour DDW begint een echte najaarsklassieker te worden. Donderdag jl. reden we met 30 fietsen vanaf Leeuwerik naar een aantal DDW etappestops. Een dag met veel inspiratie en goede gesprekken en top fietsweer. Een kleine aftermovie zie je nu hier:

 

video
play-sharp-fill

 

Dank Leeuwerik Plaat & Pfleiderer Benelux voor de prettige start en finish van deze dag.

 

Rolls Chair een ontwerp van Rob Parry

 

 

 

Ook ons oudste bni-lid Rob Parry (Den Haag, 1925) was onderdeel van onze bike tour. Hij is één van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van de twintigste eeuw. De Rolls Chair uit 1950 noemt hij “de mooiste stoel die nooit geproduceerd is”. Jorrit Tol van Nel.nl vertelde onze groep hoe hij, na een audiëntie bij Rob Parry, de kans kreeg dit om dit ooit voor een wijnhandel ontworpen, stoeltje in productie te nemen. Bekijk het gesprek met Rob Parry over de stoel nu op hier op Youtube. 

 

Dutch Coffee Break

 

 

De coffeebreak op DDW werd aangeboden door Dutch Originals bij Piet Hein Eek waar een drietal door Rietveld ontworpen producten, die recent door Richard Hutten op detail zijn aangepast aan ergonomische eisen, werden getoond. In de jaren 50 ontwierp Wim Rietveld een aantal producten voor de firma Gispen: de 1401 fauteuil, de 116 stoel en de Panama lampen. Een paar jaar later ontwierp André Cordemeyer in zijn Gispentijd hierop ook een aantal varianten.

 

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid