login leden
nieuws  07-02-2021 

Terugblik Beroepservaringsperiode Marit Reitsma

 

Marit Reitsma, interieurarchitect bij van Manen en Zwart Architecten, Artez master interieurarchitectuur, NHL hbo bouwkunde, zelfstandige route

 

Mijn avontuur begon in de bouwwereld, waar ik mij meer dan thuis voelde, door mijn oplossingsgerichte karakter. Snel merkte ik na het behalen van de opleiding dat ik nog niet klaar was, na een minor interieurarchitectuur wilde ik meer doen met de gevoelskant en het blij maken van mensen. De passie voor mooie dingen, of het nu interieur, kleding, eten, verzorging etc. is heb ik altijd al gehad! De master interieurarchitectuur heb ik hierna met succes afgerond. De combinatie van de opleidingen heb ik ervaren als een compleet “pakket”, zowel technisch, tekenvaardig, onderzoekend, conceptueel denken en ontwerpen.

 

De beroepservaringsperiode heb ik vanaf het begin willen doorlopen, de titel is een mooie afronding van de opleidingen daarnaast vind ik het belangrijk dat opdrachtgevers aan de hand van deze titel weten wat ik ze kan bieden. Het doorlopen van deze periode leek voor mij veel op de werkwijze tijdens mijn studies. Het hele proces van het beschrijven en behalen van de eindtermen was mijn niet onbekend.

 

Echter, eenmaal aan het werk vergt het veel discipline hier tijd voor vrij te maken. Het bureau waar ik werk heeft veel disciplines in huis en ik heb de kans gekregen breed te werken binnen deze disciplines. Hierdoor was het behalen van de eindtermen goed te doen! Voor mij was het POP vooral een goed middel waarmee ik kon reflecteren op mijn werkwijze. Nu, na 3,5 jaar werken binnen het bureau ben ik steeds meer bezig met mijn doel als ontwerper. Graag maak ik niet alleen een mooi plaatje maar beteken en verwezenlijk ik echt iets extra’s voor verschillende doelgroepen.

 

Samen met een zorggroep ontwierpen wij voor dementerenden een nieuw concept waar we werken met beleefhoeken in plaats van de traditionele huis- en slaapkamers. “ Herinneringen worden gevormd door te ervaren, ervaren doen we met zintuigen. Door de zintuigen te prikkelen proberen we vervaagde herinneringen bij dementeren actief te houden en ze een maximale kwaliteit van leven te bieden. “
Wat ik uit het doorlopen van dit traject heb geleerd is het alert blijven op het nastreven waar je voor staat. Doen waar je echt blij van wordt en daarmee anderen ook blij kan maken!

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid