login leden
nieuws  02-03-2021 

Terugblik beroepservaringsperiode Celine Hendriks

Celine Hendriks is als interieurarchitect werkzaam bij Denkkamer architectuur en onderzoek. In 2017 studeerde zij af aan de HKU Master Interieurarchitectuur. Voor bni deelt zij haar ervaring met de beroepservaringsperiode (BEP). In 2020 werd Celine als interieurarchitect ingeschreven in het Architectenregister.

 

 

Ik ben gestart met de BEP (zelfstandige route) nadat ik een aantal maanden werkzaam was bij Denkkamer. Ik heb nooit getwijfeld om de beroepservaringsperiode te gaan volgen. Naast het behalen van mijn titel zag ik de BEP vooral als een kans om na de studie nog een extra stap te maken in mijn eigen groei en ontwikkeling.

 

Omdat ik werkzaam was bij een bureau waar alleen architecten werken, ben ik op zoek gegaan naar een externe mentor. Mijn mentor was mijn oud docent en tevens afstudeerbegeleider van de HKU.  Gedurende de BEP heb ik samen met mijn mentor met een helikopter view naar mijn persoonlijke ontwikkeling en ambities binnen het vakgebied gekeken. Dit in tegenstelling tot de begeleiding vanuit het bureau, waarbij het meer ging over de eindtermen in relatie tot een specifiek project. Ik vond het erg fijn om vanuit twee perspectieven meer diepgang in mijn eigen ontwikkeling te krijgen.

 

Ik ben de BEP ingestapt met vrij hoge verwachtingen. Na acht maanden verdween geleidelijk de meerwaarde en daarmee ook de motivatie voor het afronden ervan. Op dat moment zag ik de BEP enkel nog als het invullen van een dagboekje. Had niet het gevoel dat ik er iets waardevols uithaalde. Het was enkel nog het plaatsen van werkzaamheden bij eindtermen. Na een goed overleg met mijn mentor ben ik op zoek gegaan naar een andere manier van reflecteren. Door middel van een aantal tools heb ik geleerd om een diepgaandere laag aan mijn reflecties toe te voegen. Mijn inzicht werd vergroot in het beter reflecteren op mijn werkzaamheden. Ook stond ik veel meer stil bij wat ik nu echt belangrijk vind in mijn werk als interieurarchitect.

 

Al met al kijk ik positief terug op de gehele BEP. Ik had nooit gedacht dat ik achteraf zou zeggen dat ik nu zelfs soms mis. Tijdens de BEP wordt je gedwongen om na te denken over je werkzaamheden, iets wat ik in de praktijk af en toe mis doordat hier niet altijd de tijd en ruimte voor is.

 

 

In dit artikel lees je alle recente door ons gepubliceerde verhalen van interieurarchitecten die voor BEP of PEP of Crossover kozen om de titel te behalen.

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid