login leden
nieuws  18-10-2022 

Struikrover en interieurarchitect

Als interieurarchitect heeft bni-lid Daphne van der Knijff  inmiddels ruim 20 jaar ervaring met binnenruimtes. Daarnaast heeft zij een persoonlijke passie voor groen. Dit voorjaar besloot zij een aantal stappen te zetten om deze passie te professionaliseren. Lees hier haar verhaal. Je kunt ook mee struikroven in Den Haag of Rosmalen.

 

Ik startte met een eenjarige opleiding tot ecologisch tuinontwerper en ik werd toegelaten tot de Struikroven Academy. Struikroven is een hele concrete manier om mijn eigen regio te vergroenen. Daarbij werk ik bij Struikroven in een Roversbende, ik werk dus in een team aan Struikroofacties. In aanloop van de acties zit ik om tafel met woningcorporaties, projectontwikkelaars en/of de gemeente die ons inhuren voor organisatie van de Struikroofactie. Het is een uitdaging om zoveel mogelijk buurtbewoners te betrekken bij de actie en zo, samen met hen groen te reden van de sloop.  We richten ons ook op langere termijn doelen en gaan daarvoor o.a. in gesprek met duurzame partijen uit de regio en de gemeente. We willen dat Struikroven vast onderdeel wordt van alle sloop- en renovatie in regio Haaglanden, waarbij andere Struikrovers dat voor hun regio doen.  Zodat in de toekomst in heel Nederland er geen groen meer verdwijnt in de container, maar wordt hergebruikt.  Werken voor Struikroven is prima te combineren met mijn eigen ontwerpbureau. En hoewel ik in mijn dagelijkse ontwerpwerk met name werk aan kerkinterieurs van kerken die kerk blijven, wil ik in de toekomst mijn ontwerppraktijk graag uitbreiden met groen.

 

Jaarlijks verdwijnen er honderden voetbalvelden aan groen in de container omdat het moet wijken voor sloop of renovatie van woonwijken. Samen met bewoners, in opdracht van woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en/of gemeenten redden struikrovers planten van de sloop. Hun missie; dat struikroven vast onderdeel wordt van circulair bouwen.  Deze herfst zijn er al struikroofacties geweest in Amsterdam, Eindhoven, Enschede en Oss.

 

 

Volgende week struikroofacties in Den Haag en Rosmalen

 

Volgende week 22 oktober vindt de allereerste Haagse Struikroofactie plaats. Buurtbewoners en andere inwoners van Den Haag kunnen tussen 10u00 en 16u00 hun tuinen en balkons vullen met gratis planten. Het enige wat ze daarvoor hoeven doen; ze zelf uitgraven op locatie De Zichten in Den Haag Zuidwest. De meeste acties vinden vaak plaats bij sloop van woningen of kantoren, maar eind volgende week  op 27, 28 en 29 oktober zal er een struikroofactie XXL plaatsvinden op een heus landgoed! Waarbij  53ha groen op landgoed Coudewater in Rosmalen gered moet worden. Je bent van harte welkom om zelf te komen struikroven in Den Haag of Rosmalen!

 

Natuurinclusief bouwen begint met Struikroven!

 

Weet jij in jouw buurt van een sloop of renovatieproject waarbij groen in gevaar is? Neem dan contact op met een lokale struikrover. Contactgegevens zijn te vinden via https://www.struikroven.nu

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid