login leden
nieuws  21-12-2021 

See the light

Maandagmorgen, laatste werkweek voor kerst iedereen werkt thuis met veelal kerstlicht omringd. In posts op social media komen de nodige lockdownposts met licht metaforen voorbij. Een toevallig appje brengt “lampenexpert” Marlies op een idee. Haar uit de hand gelopen passie voor lampen, licht en verlichting, leuke lampen, mooie armaturen, feiten en grappige weetjes, designers en hun inspiratie, storytelling met lampen deelt zij regelmatig op haar blog.  Deze delen we.

 

 

Wat doe je als je volledige jaargang 2021 aan blog bestanden crashed. En op hetzelfde moment bureaucoördinator BNI, Evaline, met een fantastisch idee aankomt. Dan roep je keihard F…, en ga je als een malle bedenken waarover heb ik mijn lampenblog.nl laten schijnen afgelopen jaar. Diep graven in mijn geheugen en planning kerstdiner moet maar even wachten.

 

Wie is lampenblog en wat doe ik?

 

Een kleine top 5 zonder belangrijke volgorde. Ik blog alleen over mooie lampen, dus zijn ze allemaal fantastisch. De # vindt je altijd onderin terug.

 

Tijdloos blijft Model 548 van Gino Sarfatti uit 1951. Een studie van balans en lichtreflectie met een voorkeur voor oranje, blauw of wit. Gelukkig zit het ontwerp in de Astep Copenhagen collectie. Workshop of Wonders is de trotse dealer. Gelukkig Gerrit. En een dikke like van Gino zelf.

 

 

Het markante kuiltje in je glas in de hand-geblazen Bulbs van Caroline Prisse. Mind-blowing glaskunst in perfecte bolvormen in transparant, groen, blauw en roze. Geproduceerd voor Lensvelt in samenwerking met het glasatelier Van Tetterode.

 

 

Passie en Papier door Ingo Maurer, lichtontwerper pur sang. De Yoruba Rose Floor lamp met de creatieve lampenkap van Japans papier. Fascinerend, eigenzinnig en inspirerend. Crafting in verschillende stappen tot de gewenste vorm is bereikt. Sculpting to the max.

 

 

Een sculptuur die woont. Shifting Parabola, de geometrische gigant die letterlijk een dialoog aangaat met de ruimte. Héctor Esrawe laat je de evolutie van een ontwerp voelen door grenzen te verleggen met nieuwe uitdagingen.

 

 

Tenslotte mijn eigen verlichtingsproject. Ik vroeg begin dit jaar input voor een lamp boven de eettafel. Leuke reacties ontvangen. Een moeilijke keuze. Er zaten functionele, maar ook contemporaine exemplaren tussen. En dan ben ik verloren, dan wil ik ze allemaal. Maar binnenkort hangt ie, verhaal volgt.

 

 

Een ontwerp proces vliegt alle kanten op. Dat geldt ook voor dit blog en de research. De keuze in design, lampen en bijbehorende verhalen is eindeloos. Keuze, smaak en cultuur laten van zich spreken. Ik zie veel, ik like nog meer. Voor anderen ben ik een kei, voor mezelf een muts. Dit overzicht vat mijn passie een beetje samen. Licht blijft een dingetje en ik ben lampenblog.nl Ik wens iedereen fijne feestdagen, maak mooie feestjes en tot 2022.Dank Evaline

 

Style by Meg, Marlies#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #bni #workshopofwonders #interior #interiordesign #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel

 

Marlies Huisman is interieurstylist. Niets is te gek op het gebied van interieur en styling. Je kunt haar freelance inhuren. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Uitpuilende kasten met stofjes, stapels woonboeken en woonbladen, lampen, Mosa tegels, en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging en op lampenblog.nl lees je haar lampen belevenissen.

 

 

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid