login leden
nieuws  04-02-2021 

Dutch Design Awards 2021 – schrijf nu in!

 

video
play-sharp-fill

 

De Call for Entries voor Dutch Design Awards (DDA) 2021 is geopend. Voor het 19e jaar op rij wordt ontwerpend Nederland uitgenodigd om hun beste werk in te sturen vóór 24 april 2021.

 

Dutch Design Awards

 

DDA bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. Daarmee is DDA een aanjager voor het vak in zijn geheel. Het beste Nederlands ontwerp, op een voetstuk én in perspectief geplaatst.

 

Categorieën en criteria

 

Deelnemen kan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Data & Interaction. Daarnaast kunnen jonge ontwerpers zich opgeven voor de Young Designer Award en kun je je als opdrachtgever aanmelden voor de Best Commissioning Award.

 

Acht vakjury’s van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige hoofdjury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De vakjury’s en hoofdjury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.

 

Inschrijven

 

Schrijf je vóór 24 april in via: dutchdesignawards.nl/inschrijven.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid