login leden
nieuws  25-04-2024 

Saxion start nieuwe Associate Degree

 

In september 2024 start Saxion in Deventer met een innovatieve nieuwe voltijd Associate degree, Interior Brand Identity. Deze spin-off van de bachelor Interior Design biedt studenten een tweejarig traject waarin zij worden opgeleid tot experts in het vertalen van merkidentiteit naar ruimtelijke omgevingen.

 

Werkveld vraagt naar deze unieke opleiding

De arbeidsmarkt vraagt in toenemende mate om professionals op het gebied van Interior Branding. Deze specialisten fungeren als schakel tussen merken, producten of diensten en de gewenste beleving van de doelgroep. Het vermogen om deze elementen te vertalen naar tastbare ruimtelijke ervaringen, zoals kantoren, winkels of bedrijfsrestaurants, kenmerkt de rol van een Interior Brand Identity specialist. In deze functie vervullen zij een verbindende rol tussen opdrachtgever, ontwerper en uitvoerder.

 

Teamleider Jan Siebers: “Interior Brand Identity gaat over meer dan alleen mooie ruimtes creëren; het gaat over het vertellen van verhalen en het creëren van betekenisvolle ervaringen die mensen verbinden met merken op een dieper niveau. We zijn trots dat we nu de eerste opleiding zijn in Nederland die van start gaat in dit boeiende vakgebied.”

 

Gemakkelijk doorstromen naar bachelor Interior Design

Een Associate degree is een praktijkgerichte hbo-opleiding van twee jaar. Het niveau ligt tussen mbo-4 en hbo-bachelor en kenmerkt zich door directe toepasbaarheid in de praktijk. Na afronding van de opleiding kunnen studenten doorstromen naar verwante hbo-bachelor programma’s. Voor de Interior Brand Identity opleiding betekent dit een naadloze overstap naar de bachelor Interior Design, waarin studenten worden opgeleid tot breed inzetbare interieurontwerpers.

 

Meer informatie voor geïnteresseerden

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid