login leden
nieuws  12-06-2022 

Remember to Play ’3daysofdesign’

 

 

‘Remember to Play’; het credo in Copenhagen van 3daysofdesign

 

Wie gaat?
Hét festival voor designliefhebbers; en niet alleen buitengewoon mooi design, maar ook ontmoeting, netwerk, mooie momenten, lol, lekker eten, mooie architectuur en Copenhagen beleven natuurlijk.

Speelsheid, daar draait het om. Een leuke aanpak door Luca Nichetto. Elk jaar werkt de organisatie samen met een andere kunstenaar om de grafische identiteit van 3daysofdesign te creëren. Voor dit jaar heeft Luca een unieke look en feel gegeven aan het algemene thema ‘Remember to Play’. In het kunstwerk staan drie personages, een trio, die verwijzen naar ons 3daysofdesign. Elk personage is een collage van Deense iconen: een beroemd ontwerp, een typisch gerecht en een architectonisch monument in Kopenhagen. Samen duiden ze op het soort ervaringen waar je naar uit kunt kijken tijdens dit festival.

 

En de voorpret is al begonnen met leuke Q&A’s – online te lezen – zoals Lene Tanggaard, directeur van Design School Kolding en professor aan de universiteit van Aalborg. ‘Without playfulness design would be boring’. Volgens haar is spelen een integraal onderdeel van het werken als ontwerper en het ontwerpproces zelf. Voor Lene is het moeilijk om zich een ontwerpproces voor te stellen zonder het spelelement.

 

Maak kennis met het intellect achter de ontwerpen. Bekijk voorbeelden van nieuwe producten voordat ze worden gelanceerd. Hoor over nieuwe trends die voor de toekomst worden voorspeld. En meer. Ook als je niet gaat bezoek de website voor inspiratie en updates. Er zijn geen online events.

 

Volg onze Insta 16 en 17 juni voor de updates van bni-lid Maja Kozel die Copenhagen bezoekt! 

 

 

 

Bolia store

 

bni partner Bolia

 

Begin jouw ochtend met briljante koffie van de koffiekunstenaars van La Cabra, die tijdens 3daysofdesign elke ochtend verse slow brews maken in de Bolia designwinkel op Christian IX’s Gade 7 1111 Copenhagen. Hier worden de hele week diverse events georganiseerd. Het hele programma vind je hier.

 

 

Het hele programma van de invitatie vind je in deze pdf:

 

Invitation_3daysofdesign_EN

 

NL

 

Naast alle prachtige Deense merken en een aantal buitenlandse exhibitors, ook een Nederlands tintje. Susan Bijl ontwierp De Nieuwe Boodschappentas in 2000 als alternatief voor de plastic wegwerptas die je in supermarkten en winkels krijgt. Na meer dan 20 jaar heeft het ontwerp van deze tas zich herhaaldelijk bewezen en is het onveranderd gebleven. De nieuwe boodschappentas is uitgebracht in meer dan 600 kleurencombinaties en maakt nu deel uit van een tijdloze collectie functionele tasontwerpen voor dagelijks gebruik. Duurzaamheid heeft altijd centraal gestaan bij het merk. Alle producten zijn gemaakt van Bluesign®-gecertificeerd en gerecycled ripstop-nylon. Tijdens 3daysofdesign zal Susan een pop-up shop hosten in café Atelier September, een voormalige galerie in het centrum van Kopenhagen. De nieuwste collectie, ‘PLAY’, zal te zien zijn en speciale edities zoals de samenwerkingen met Depot Boijmans Van Beuningen en HAY.

 

Als je gaat, download de app, super handig. Houd 3daysofdesign op zak en vind meer dan 200 tentoonstellingen en evenementen!

 

Iedereen is welkom. Toegang is gratis.

 

https://www.3daysofdesign.dk/

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid