login leden
nieuws  08-05-2021 

Punt op de i – autobiografische notities over ontwerpen

 

Dit voorjaar kwam het nieuwe boek van bni-lid Wim S. Ros uit: Punt op de i, autobiografische notities over ontwerpen. Het accent ligt vooral op het meubelontwerp als architectonische discipline. Wim plaatst zijn eigen ontwikkeling als ontwerper en als docent in het kunstonderwijs in een breed theoretisch, historisch en kritisch perspectief. Daarbij worden de grondslagen van het meubelontwerp grondig onderzocht.

 

Humaniteit van het ontwerp krijgt speciale aandacht en in het verlengde daarvan worden kritische lijnen naar de actualiteit getrokken.

 

Wim S. Ros (1951) is interieurarchitect en meubelontwerper en als zodanig werkzaam van 1973. Vanaf 1981 als docent meubelontwerpen aan de kunstacademie van Kampen en van 2002 tot 2016 hoofd van de opleiding Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen van de KABK in Den Haag. In 2019 promoveerde hij op een proefschrift over het orgelontwerp in de 15e eeuw.

 

Bestelinfo

Het boek van 176 pagina’s met veel afbeeldingen in kleur kost € 24 en is zowel rechtstreeks via intarch@wimros.nl te bestellen of via de boekhandel (ISBN 978-94-6406-390-5) of via deze link.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid