login leden
nieuws  05-12-2022 

Interieurarchitect en nu ook ontwerpdocent

 

 

Hoe mooi is het om als professioneel Interieurarchitect een deel van iemands anders ontwikkeling te mogen zijn? BNI vroeg lid Saskia Tuinstra ons te updaten over de nieuwe uitdaging die zij is aangegaan.

 

 

Eigenlijk ben ik via een vraag (of tip), gerold in het onderwijs en ik moet zeggen; het voelt als een gegoten jasje! Het was even een aanpassing in ‘mindset’ (lees: combinatie gezin, bedrijf, ondernemingen) maar ik geloof erin dat dingen gebeuren omdat het zo moet zijn en dit was waarschijnlijk mijn moment. Ik herkende mijzelf in de vacature die ik zag op de site van de BNI en bij Saxion en binnen een week was het dan ook een feit!

 

Het vakgebied in de breedste zin van het woord, mijn flexibiliteit en verantwoordelijk én het werken in een team met vakgenoten met allemaal dezelfde ambitieuze insteek sprak mij aan! Zo ben ik dus sinds september jl. Ontwerpdocent op Jan des Bouvrie Academy (IDS)/ Saxion te Deventer. Een opleiding die sinds een jaar niet meer particulier is en die echt professionele interieurontwerpers aflevert van niveau en kwaliteit en meegaat met de tijd.

 

Naast het begeleiden (want zo zie ik het) ben ik ook studiecoach van een klas, accountmanager (stagebegeleider) en begeleid ik afstudeerders. Die veelzijdigheid, dat past bij mij. Ik kan mijn kennis en ervaring geven en delen aan de studenten en hun jonge, frisse en eigen manier van denken krijg ik terug. Om thuis te worden in de opbouw van de studie ben ik de werkcolleges gestart in het eerste jaar en wat zit het allemaal mooi in elkaar! De studenten worden continue opgetild om beter te presteren op allerlei gebieden. Het team heeft veel kennis en ervaring op alle nodige gebieden. We komen dan ook regelmatig samen en dat ervaar ik als een fijne stimulans en ‘trigger’.

 

Door het deels fysiek/ deels thuis werken krijg ik de mogelijkheid dit te kunnen combineren met mijn eigen bedrijf (Saskia Tuinstra Interieurarchitect BNI) waardoor ik ook werkzaam kan blijven in het werkveld. Die combinatie is mooi en werkt voor mij. Zo zie je maar dat je niet weet hoe de toekomst (of zelfs een volgende week) eruit gaat zien.  Ik hoop nog heel lang mijn bijdrage te mogen leveren aan deze dankbare taak die net zoveel voldoening kan geven als het uitvoeren van ons prachtige beroep!

 

Saskia met haar leerlingen tijdens een werkcollege waarin een maquette, architectonische

vormgeving van een theater, wordt gemaakt. Licht is belangrijk daarom is het donker.

 

 

Foto’s: Renze Koenes

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid