login leden
nieuws  07-02-2021 

Podcast De-wereld-gezien-door-de-ogen-van-een-interieurarchitect

Luister je mee?

 

 

Het geheim van een goed interieur, interieur: de startmotor van vindingrijkheid, interieurstijlen onder de loep en 2021 interieurtrends; wat komt er op je af (en hoe ontkom je er aan)? Prikkelende titels van de eerste vier afleveringen in de podcastserie van bni-lid Roger Haan. Roger blogde al regelmatig maar heeft nu ook de microfoon gepakt. Dit gaat hem, met zijn prettige Zuidelijke tongval, goed af. bni vroeg Roger waarom hij deze serie is gestart?

 

 

“Nog veel te vaak wordt ons vakgebied afgeschilderd als een dienst voor de upperclass. Waarin een flamboyante binnensjaal dramatisch door je gebouw stormt en enthousiast met behang en gordijnstalen wappert. We bevinden ons daarmee maar al te vaak onder de noemer overbodige luxe, en worden regelmatig van onze plek geduwd door de architect, de aannemer-met-goed-bedoelde-ideeen of stylist. En dat is ook logisch. Want wij bevinden ons precies in de overlap van die disciplines. Alhoewel ik daar nog de socioloog en de psycholoog aan vast zou kunnen knopen, maar een kniesoor die daarover valt.

 

En ondanks slimme reclames en goedbedoelde buro-visies wordt onze echte bijdrage pas inzichtelijk tijdens de inhoudelijke gesprekken met opdrachtgevers. Pas dan wordt duidelijk dat eerder bedachte ingrepen slimmer kunnen. Dat we onfortuinlijke details kunnen voorkomen, dat we denken vanuit het gebruik of functie.  En in ons hoofd een veelheid aan oplossingen en scenario’s toetsen aan het programma van eisen en regelgeving. Maar dan niet met zoveel woorden. Blijkbaar zien wij de wereld door andere ogen.

 

Deze podcast is dan ook vooral een plek waar wij al onze ideeën, meningen en ervaringen vrijelijk botvieren. Een plek waar we kennis delen, thema’s bevragen en mensen meenemen in onze overwegingen en beweegredenen. Daarmee Indirect een plek om ons te positioneren als ontwerper, en het vakgebied naar een duidelijker niveau te tillen”.

 

De link naar de podcast vind je onder deze Spotify button

 

 

Foto: Frans Pijpers en Roger Haan in de materialenbibliotheek in hun 

kantoor Kasteel den Halder in Valkenburg aan de Geul

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid