login leden
nieuws  01-04-2021 

Partnernieuws: DCW éditions

DCW ÉDITIONS, verlichting door architecten, voor architecten is partner geworden van bni. Dit verlichtingsmerk herbergt legendarische armaturen waaronder de Lampe gras serie onderworpen door de iconische architect Bernard-Albin Gras. Daarnaast zijn nog vele andere verlichtingslijnen waaronder de Mantis lampen van Bernard Schottlander uit 1951.

 

Parijs 1959: Le Corbusier met zijn assistent in zijn studio,

met de Lampe Gras Lamp nr. 201

 

De geschiedenis van Lampe Gras

 

Voor de herkomst van de Lampe Gras collectie moeten we even terug naar een designicoon dat zeer belangrijk was in de 20e eeuw: Bernard-Albin Gras. Gras was één van de meest innovatieve ontwerpers van zijn tijd. Dit zie je dan ook terug in de reeks lampen die hij in 1921 op de markt bracht: verlichting met een functionele vorm en verbluffende details als haakjes, armen en een voet. Deze collectie kreeg de naam ‘Gras’ en werd gigantisch bewonderd door de Franse architect Le Corbusier. Hij gebruikte de Gras lampen niet alleen in zijn eigen kantoren maar verwerkte ze ook in zijn projecten over de hele wereld. Maar niet alleen Le Corbusier was onder de indruk van de Gras lampen; ook Robert Mallet-Stevens, Eileen Gray en Sonia Delaunay gebruikten de Gras lampen in hun projecten en studio’s.

 

Naast de klassiekers worden ook nieuwe armaturen ontwikkeld. Zo is de Lampe Frechin een fantastisch nieuw object waarbij tijdloos materiaal en hedendaagse technologie samenkomen. Meer weten? Voor contactinfo ga naar de partner pagina.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid