login leden
nieuws  03-03-2023 

Oudste bni lid Rob Parry overleden

In 1957 ontwierp Rob Parry de grijsrode tweeling brievenbus voor PTT Post 

 

Deze week is het oudste lid van onze vereniging Rob Parry, één van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van de twintigste eeuw, op 97 jarige leeftijd overleden.

 

Gelukkig stond hij vrij recent nog volop in de aandacht tijdens onze bni bike tour DDW en is er in 2015 een interview door bni gepubliceerd. We blikken daar nu op terug en delen de links.

 

“De mooiste stoel die nooit geproduceerd is”

 

Tijdens onze bni bike tour tijdens DDW oktober 2022 bekeken we een filmpje waarin hij gedreven vertelde over het ontwerp van de Rolls chair als onderdeel van het interieur- en productontwerp van een wijnhandel. Hij noemde de stoel “De mooiste stoel die nooit geproduceerd is”. Dat veranderde want Jorrit Tol van Nel.nl kreeg na een audiëntie bij Rob Parry de kans om de Rolls chair in productie te nemen. Het gesprek met Rob Parry over deze stoel vind je in deze link met DDW terugblik.

 

Introductie Rolls chair op DDW – bni bike tour DDW ’22

 

 

Op 27 januari 2022 opende Rob Parry (Den Haag, 1925) de tentoonstelling over zijn werk bij Maison Gaspard de Coligny waar hij woonde.  Lees hier verder over deze tentoonstelling

 

In 2015 publiceerde bni in het toenmalige blad bni Intern dit interview met Rob Parry:

 

 

Lees ook het deze week verschenen verhaal in Volkskrant naar aanleiding van dit overlijden.

 

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/bij-rietveld-leerling-rob-parry-1925-2023-ging-het-meer-om-de-functionaliteit-dan-het-design~b3385290/

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid