login leden
nieuws  15-04-2020 

Online participatie in onze anderhalve meter-samenleving – denk mee!

Interieurontwerper Manon Poliste/Inbo vraagt je mee te denken over online participatie tools.

 

Tijdens de coronacrisis heeft Inbo een levend document gemaakt om opdrachtgevers, ontwerpers, architecten, etc. te helpen bij het maken van de juiste keuzes omtrent Participatietools.

Participatie is een belangrijk onderdeel van de manier waarop wij in Nederland plannen maken, ontwerpen en besluiten voorbereiden. Nu wij thuis moeten blijven en de verwachting is dat grote bijeenkomsten niet meer passen in onze nieuwe werkelijkheid – de anderhalve meter-samenleving – is de vraag of online participatie een goed of misschien zelfs beter alternatief is.

Tot nu toe combineerden wij on- en offline-participatie. We toetsten meningen online. We vergrootten de betrokkenheid het via sociale media. Wij lieten de toekomst beleven via VR. Maar wij organiseerden ook bijeenkomsten om elkaar in de ogen aan te kunnen kijken en het gesprek aan te gaan.  Wat de nieuwe succesformule in onze anderhalve meter-samenleving wordt, is een zoektocht. Bekende en onbekende technieken zullen wij gaan inzetten in participatieprocessen. Deze nieuwe ervaringen zullen ongetwijfeld ook andere vragen oproepen. Zowel in de samenleving als bij opdrachtgevers. En misschien participeren straks echt alleen nog maar vanuit huis.

 

In bijgaande publicatie heeft Info een overzicht gemaakt van de on- en offline-technieken waar het bureau zelf gebruik van maakt in participatieprocessen. Welke ervaringen hebben jullie hiermee? Welke tools zien jullie als een waardvolle aanvulling?

 

Denk mee! Om zo een toolbox samen te stellen, waar iedereen uit kan putten. En die aansluit bij de behoefte om te blijven participeren, maar dan in een nieuwe werkelijkheid.

 

 

Bekijk hier de handleiding

 

En stuur een mail met jouw ervaringen en opmerkingen naar manon.poliste@inbo.com

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid