login leden
nieuws  04-01-2022 

Ondertussen aan de hofvijver

 

 

Splinter over Ondertussen aan de Hofvijver:

“Het Binnenhof is één groot sprookjespaleis. Overal liggen historische gebeurtenissen, politieke anekdotes en eeuwenoude verhalen voor het oprapen. Het is alsof je door een sprookje loopt – maar dit sprookje bestaat écht!”

 

In het nieuwe AVROTROS-programma Ondertussen aan de Hofvijver is te zien hoe het Binnenhof wordt gerenoveerd. Vijf jaar lang is het huis van onze democratie afgesloten van de buitenwereld. Maar niet voor iedereen! Splinter Chabot volgt gedurende de jaren van de renovatie de ontwikkelingen op de voet. Elke muur, elke dakpan, elk gebouw is een verhaal op zich; politiek, historisch en bouwkundig. De eerste uitzending van Ondertussen aan de Hofvijver is op 4 januari te zien. Hierna volgt elk kwartaal een nieuwe update.

 

In Ondertussen aan de Hofvijver spreekt Splinter met de hoofdrolspelers van toen en nu over culturele, parlementaire en kunsthistorische anekdotes. We maken van dichtbij mee hoe het acht eeuwen oude complex zijn geheimen bloot geeft. Elk kwartaal geeft Splinter een update over de renovatie van ons parlementair huis.

 

Zo komt rijksbouwmeester Floris Alkemade aan het woord, vertelt Lilianne Ploumen over karaoke in de fractiekamer, Alexander Pechtold over de oude stoelen van Frits Bolkestein en Mona Keijzer over de plek waar iemand ooit door de grond heen zakte. Verder gaat Splinter in gesprek met Rob Jetten en politiek verslaggever Charlotte Nijs. Na de uitzending is op NPO 2 Extra ook de spin-off De kunst van het Binnenhof te zien.

 

Bekijk de uitzending van 4 januari 2022 hier terug.

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid