login leden
nieuws  16-06-2022 

NOOK Transformation is uit!

 

Meer dan de helft van alle bouwprojecten in Nederland bestaat uit renovaties, transformaties en herbestemmingen. Voor veel interieurarchitecten ligt de schoonheid van transformaties in het hergebruik van lege gebouwen of de herontwikkeling van verwaarloosde gebieden. “Het is niet alleen een enorme uitdaging maar ook je verplichting als architect om daarmee te werken en niet alleen maar de stad uit te willen breiden,” zegt architect Fokke Moerel in haar interview over de transformatie projecten van MVRDV.

 

Maria Speake, mede-oprichter van Retrouvius, een bergingsbedrijf en ontwerpstudio, beschouwt hergebruik als een noodzaak. Met hergebruikte materialen en afvalproducten op innovatieve wijze huizen inricht. We spraken Serge Schoemaker over het fort dat hij transformeerde in een cultureel en educatie centrum. En met André van Stigt die de afgelopen 5 jaar werkte aan een van de meeste spectaculaire transformatie projecten in ons land: De Koepelgevangenis in Haarlem die werd omgetoverd in een school campus, co-working space en bioscoopcomplex.

 

NOOK Transformation komt uit op vrijdag 17 juni en wordt verzonden naar onze leden en abonnees. Neem hier een abonnement of bestel een los nummer!

 

 

video
play-sharp-fill
-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid