login leden
nieuws  09-06-2021 

NOOK AIR komt 18 juni uit

 

De kwaliteit van het binnenmilieu is, de regelgeving ten spijt, vaak nog slecht. Onze tweede NOOK van dit jaar heeft als thema Air en opent met een interview met Philomena Bluyssen van TU Delft. Met haar boek over het gezonde binnenmilieu won zij al in 2016 de IDEC Book Award.  Ook was zij met, Marcel Loomans van TU Eindhoven, onderdeel van de internationale groep van 39 wetenschappers die recent in Science een oproep deden om nog meer in te zetten op ventilatie in de strijd tegen corona. Het pleidooi in deze publicatie gaat vooral ook over aanpassingen in gebouwontwerp voorbij de pandemie. Lees ook dit artikel in NRC. 

 

Voor de lancering van NOOK AIR op 18 juni in Schiedam maakte Philomena Bluyssen dit korte filmpje voor ons:

 

video
play-sharp-fill

 

Verder in deze NOOK plant-wetenschapper Pieter de Visser van universiteit Wageningen, multi disciplinair architect Mireille Langedijk over bio inspired innovation. En verhalen over klei, hout, hoogte, open lucht scholen, patio’s, projecten en meer. Bestel
NOOK Air nu hier of neem een abonnement op NOOK.

 

 

 

 

Lucht en cultuur

 

Op de “matdag” van ons blad proberen we altijd iets te organiseren.  NOOK #2 van dit jaar verschijnt op vrijdag 18 juni. Het thema is AIR.  Nu het weer kan lanceren dit nummer in Schiedam. Tussen de zuilen van de Sint Janskerk staat de 26 meter lange en 10 meter hoge, installatie van Florentijn Hofman. Je ervaart een kerk zoals je deze nooit zult ervaren. Speciaal voor het kunstwerk schreef Hofman een muziekstuk met een componist dat tijdens het bezoek is te horen. Laat ons voor 17 juni via onderstaande weten of je even komt. Het buitenterras bij Brasserie Stadhuis staat geboekt en we hebben tijdsloten voor bni gereserveerd in de kerk. Ook als niet-lid ben je welkom. Totaal kost dit je hooguit 1.5 tot 2 uur.

 

10.30 koffie en taart op terras Brasserie Stadhuis Grote Markt 1A Schiedam

11.30-12.30 tijdslot geboekt voor bni-bezoek van de installatie in Sint Janskerk

 

Na de cocon lopen we (als je tijd hebt) naar de recent gerestaureerde Havenkerk om te zien hoe het Kijkdepot met de historische collectie van het museum wordt getoond. Het uitdagende ontwerp is van De Vrijer van Dongen. Met een uniek kastsysteem en opvallende grafische laag wordt de wisselende collectie hier met veel interactiviteit getoond.

 

Als je daarna tijd hebt ga dan ook zeker nog naar de pop-up tentoonstelling van Schiedamse kunstenaars. Dit kan vanaf 13 uur.

 

NB) op de fiets ben je in 20 min op deze locaties vanaf Rotterdam CS!

 

Website Museum

 

beeld: De Vrijer Van Dongen

 

Laat onderstaand weten dat je komt

 

 

 

Ja, ik kom 18 juni 10.30 uur naar Brasserie Stadhuis en de installatie in Schiedam
Deelname voor leden en niet-leden is gratis
Lid van bni:
Zie de privacyverklaring bni
reCAPTCHA is required.

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid