login leden
nieuws  20-12-2022 

NOOK Stairs – the queen of architecture

NOOK Stairs is uit. We laten zien dat trappen zoveel meer zijn dan mensen van het ene niveau naar het andere brengen. Trappen zijn een prachtige gelegenheid voor (interieur)architecten om ruimtes te creëren en ermee te spelen. De Belgische architect Maarten Vanbelle, vertelde ons dat het ontwerpen van trappen een vrije zone is, een speelveld voor architecten. “Klanten hebben een mening over elk aspect van de inrichting van hun toekomstige woning – het soort vloer, de kleuren, de verlichting, de keuken – maar nooit over de trap,” merkt hij op.

 

In ons openingsartikel geven we een uitgebreid overzicht van verschillende soorten baanbrekende trappen: van sculpturale tot noodtrappen en van roltrappen tot trappen voor mindervaliden. Sommige architecten hebben zelfs ingenieuze meubelobjecten gemaakt van trappen, of ze omgevormd tot een sociale ontmoetingsplaats. Ook laten we zien hoe de oneindige trappen van M.C. Escher de ontwerpen van een aantal interieurarchitecten hebben geinspireerd.

 

Bestel NOOK Stairs

 

Bestel HIER een los nummer of maak gebruik van de actie om gelijk een abonnement op NOOK te nemen.

 

 

video
play-sharp-fill

 

 

bni trappen tour, NOOK Live & newyear drinks

Op donderdag 26 januari 2023 organiseren we een bni trappen tour. Een unieke walk & talk architectuurroute o.l.v. Architour, waarin we bijzondere projecten in de centrumring van Amsterdam bezoeken. We sluiten af met een NOOK Live met presentaties in dit thema. De locatie hiervoor is het inspirerende Jakoba Mulderhuis (faculteit techniek van de HvA). We toasten daar ook op 2023 in Cafe Ko. Lees HIER verder en meld aan.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid