login leden
nieuws  11-09-2020 

Nieuwe film Creatieve Coalitie

De komende weken zijn bepalend voor de toekomst van onze culturele en creatieve sector. De miljoenennota op Prinsjesdag en de verdeling van noodsteun zijn onderwerp van het politieke debat.

De Creatieve Coalitie heeft een filmpje gemaakt waarmee de sector nog eens duidelijk tegen een economische meetlat wordt gelegd. Voor veel politici is juist economische waarde HET argument om voor een sector te willen strijden. En de cijfers liegen er niet om.

 

Zorg jij er ook voor dat deze film de komende weken frequent gedeeld wordt om de sector op waarde te schatten.

 

“De scheppende mens”

 

Bijna alles om ons heen is bedacht en vormgegeven door de creatieve en culturele sector. Wat is de waarde van cultuur als je het afzet tegen het Bruto Nationaal Product, banengroei en consumptie per huishouden?

 

video
play-sharp-fill

 

 

De Creatieve Coalitie is het samenwerkingsverband van 42 vakbonden en beroepsorganisaties en verenigt werkenden in de culturele en creatieve sector.

Doel is positieverbetering van werkenden in de sector.

Dit door effectieve politieke lobby en het organiseren van de structurele sociale dialoog tussen werk- en opdrachtgevers en werk- en opdrachtnemers.

Dankzij krachtenbundeling kunnen we de stem van makers, vrije beroepsuitoefenaars en andere werkenden nog beter vertegenwoordigen om hun positie te verbeteren.

 

 

Filmcredits:

Scenario & Regie: Maarten Treurniet Voice-over: Gijs Scholten van Asschat Design: John Beckers Animatie: Jurjen Kraan en John Beckers Muziek: Martijn Schimmer SMP Geluidsnabewerking: Posta – Maria Kramer Met dank aan: Kunstenbond Dupho Pictoright fonds Stichting Vevam fonds

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid