login leden
nieuws  06-06-2021 

Nieuwe directeur SFA

Het bestuur van de Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA) heeft per 1 augustus Marianne Berenschot benoemd tot directeur. Zij volgt Huub de Graaff op die tien jaar directeur is geweest. SFA is de paritaire stichting binnen de architectenbranche met als werkveld de arbeidsvoorwaarden (cao), arbeidsmarktvraagstukken en arbeidsomstandigheden binnen architectenbureaus.

 

Marianne Berenschot heeft geruime tijd gewerkt als advocaat (met als specialisatie arbeidsrecht) waaronder tien jaar met een eigen kantoor. De laatste jaren heeft zij gewerkt als bestuursadviseur en hoofd juridische afdeling van FNV Mooi. Daarnaast heeft zij tal van nevenfuncties bekleed. Marianne vindt het een uitdaging haar bijdrage te gaan leveren aan de architectenbranche. Zowel werkgevers als werknemers kunnen bij haar terecht met vragen over de cao.

 

De huidige directeur Huub de Graaff neemt in september afscheid. Hij gaf de afgelopen jaren SFA gestalte op zijn eigen deskundige en empathische wijze.

 

Op de foto, v.l.n.r.: Marianne Berenschot (nieuwe directeur SFA), Victor Frequin en Zamaney Menso (respectievelijk secretaris-penningmeester en voorzitter SFA) bij het tekenen van het contract

 

 

Over SFA 

SFA heeft als doel om het -samen- werken in architectenbureaus te bevorderen, door zowel werkgevers als werknemers te informeren en helpen bij vragen over arbeidsvoorwaarden (de cao), de arbeidsmarkt en arbeidsomstandigheden. SFA heeft een paritair bestuur, waarin zowel de werkgevers als werknemers zijn vertegenwoordigd. SFA zelf geeft via website en helpdesk informatie en denkt mee met alle werkenden in de branche vanuit een neutrale, onafhankelijke positie. 

Voor meer informatie zie www.sfa-architecten.nl 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid