login leden
nieuws  17-12-2021 

New: Nook Vibe. The energy of spaces

Vers van de pers rolt vanaf vandaag Nook Vibe in de bus bij onze leden, abonnees en partners. Nook #4: Vibe – The Energy of Spaces bevat een boeiende mix van artikelen en interviews.

 

“Het idee dat aan de basis lag van het thema van dit nummer is o.a. gebaseerd op de manier waarop ik een galeriebezoek afleg in Londen of New York. Als ik de galerieruimte binnenkom, bekijk ik niet eerst de kunstwerken; ik doe een stapje terug en probeer de sfeer te beoordelen die de kunstenaar of curator in de ruimte heeft gecreëerd. Voelt de ruimte uitnodigend aan, is de sfeer opbeurend of stemmig, warm of afstandelijk, wat is de energie in de ruimte en hoe voel ik me daarbij? Dit geeft nuttige aanwijzingen over de intentie van de kunstenaar of curator achter het werk en de tentoonstelling”. Thierry Somers – editor in chief Nook

 

video
play-sharp-fill

 

Voor dit nummer hebben we een groot aantal experts geïnterviewd die allemaal meesters zijn in het creëren van verschillende vibraties waartoe we ons aangetrokken voelen. De geïnterviewden zijn architecte #ElizabethDiller van Diller Scofidio + Renfro (The Broad, The Shed, uitbreiding van het MoMA); kunstenaar Matthew Day Jackson; galeriehouder Johann König; interieurontwerpers Gert Voorjans, Linda Boronkay en Niels Maier; Claire Wilcox, modecurator van de Alexander Mc Queen retrospectieve in het V&A Museum in Londen en ondernemer Wildrik Timmerman medeoprichter van een stille meditatieretraite in Italië. Alexandra Onderwater hield een geweldig interview met George Yabu en Glenn Pushelberg Yabu Pushelberg, die een groot deel van de winkelvloeren van La Samaritaine in Parijs opnieuw hebben ingericht. Deyan Sudjic, emeritus van het Design Museum in Londen, betoogt in een essay dat interieurdesign steeds meer wordt gebruikt om een tijdperk op te roepen. De artikelen bieden verschillende perspectieven op het thema en wekken een positieve vibe op voor de lezers.

 

Informeer naar de mogelijkheden van een lidmaatschap bni!

 

Neem nu een abonnement en ontvang NOOK Vibe nog voor kerst in huis. Er is ook een kerstactie voor de laatste 2 nummers. Lees hier verder.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid