login leden
nieuws  01-04-2022 

New: NOOK – Cross-pollination, The Power of Collaboration

video
play-sharp-fill

 

Vandaag verschijnt de nieuwste editie van Nook met als thema: Cross-pollination, The Power of Collaboration.

 

Architectenbureaus bestaan tegenwoordig niet meer alleen uit architecten. Het zijn vaak collectieven van interieurontwerpers, architecten, strategen, grafisch ontwerpers, 3D-kunstenaars, productontwerpers en softwareontwikkelaars die afkomstig zijn uit verschillende landen en met verschillende educatieve of culturele achtergronden.

De centrale vraag die we in dit nummer stellen is waarom zoeken studios aansluiting bij andere disciplines? We interviewden een aantal oprichters van transdisciplinaire studio’s die allemaal streven naar het creëren van de voorwaarden voor kruisbestuiving.

 

We spraken oa. met Kjetil Thorsen en Craig Dyckers van architectenbureau Snøhetta; production designer Adam Stockhausen (The Grand Budapest Hotel, West Side Story); regisseur Luca Gaudagnino (Call Me by Your Name) wiens studio de interieurs voor de Aesop winkels in Londen en Rome ontwierp; Forensic Architecture een collectief van architecten, kunstenaars, filmmakers en activisten die schendingen van de mensenrechten wereldwijd onderzoeken; en met Ruud Belmans, creative director Interior Design van WeWantMore.

 

Een nummer vol inspiratie met verhalen van transdisciplinaire ontwerpstudio’s die bruggen bouwen tussen architectuur en andere disciplines.

 

Word lid of bestel Nook via deze link 

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid