login leden
nieuws  07-04-2024 

Nederlands Openlucht Museum: FOOTPRINT 1850

 

In het Nederlands Openluchtmuseum is FOOTPRINT 1850, een onderzoeksproject over duurzaam Nederlands ontwerp van Ineke Hans in samenwerking met ArtEZ en het museum geopend.  De afgelopen jaren onderzocht Ineke Hans voetafdrukken als onderdeel van C-DUTCH (Circular Design Using The Cultural Heritage), een onderzoeksproject van ArtEZ-Arnhem en het Nederlands Openluchtmuseum. Onder de titel FOOTPRINT 1850 zijn de resultaten van haar onderzoek nu gepresenteerd in de tentoonstelling ‘Sustainable Dutch Design’ in het museum.

 

FOOTPRINT 1850 vergelijkt de sociale, ecologische en economische voetafdruk en impact van 15 aspecten van ons dagelijks leven in 1850, 1950, nu en 2050. Het toont artefacten, historische feiten, speciale berekeningen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en aanvullende feiten & cijfers.

 

FOOTPRINT 1850 is tot 3 november te zien in het Nederlands Openluchtmuseum – Arnhem als onderdeel van Duurzaam Dutch Design / Duurzaam Dutch Design in Boerderij Midlum.

 

Meer informatie: Ineke Hans en Openluchtmuseum.nl

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid