login leden
nieuws  01-06-2022 

Rising Talents Maison & Objet; spotlight op dutch design

 

 

foto @bamos.concepts

 

 

Elke editie van de internationale vakbeurs voor design, decoratie en lifestyle Maison & Objet focust op een nieuwe generatie talent uit een specifiek land. In september staat Nederland in the picture, met volgens de organisatie één van de meest levendige design scènes in Europa. 31 mei was bni op het persvent in  de Cosentino-showroom in Amsterdam waar de Nederlandse Rising Talents voor de komende editie, in hun aanwezigheid, bekend werden gemaakt. De talenten zijn gekozen door een vakjury bestaande uit Wieki Somers, Kiki van Eijk, Hella Jongerius en Ineke Hans. Na een presentatie over het beursthema ’Meta Sensible’ en de opzet van de komende september beurs werden de talenten gepresenteerd.

 

Nederlands design staat met deze rising talents in de volle breedte positief onder de aandacht op M&O van 8 tot 12 september. Het pionieren van Droog Design met zijn/haar prominenten als Hella Jongerius, Jurgen Bey, Marcel Wanders en Tejo Remy zijn debet aan onze sterke heritage op dit vlak, zoals in de inleiding door FRAME ook werd verwoord.  Het conceptueel, functioneel en niet-decoratief van de jaren 90 is in hoge mate ontwikkeld tot experimenteel, kritisch, mondiaal, vrijgevochten, innovatief, samenwerking, duurzaam en sociaal. Er gebeurt veel op Nederlands design gebied. En met deze rising talents als ambassadeurs voor Nederland zal dutch design in deze editie van M&O zichtbaar aanwezig zijn!

 

Rising Talents

 

Hanna Kooistra – www.hannakooistra.com

 

Atelier Fig – Ruben Hoogvliet & Gijs Wouters – www.rubenhoogvliet.nl – www.gijswouters.com

 

Theophile Blandet – www.theophileblandet.com

 

Yoon Seok-Hyeon – www.yoonseokhyeon.com

 

Visser & Meijwaard – Vera Meijwaard & Steven Visser – www.vissermeijwaard.nl

 

Simone Post – www.simonepost.nl

 

Genomineerd door Les Ateliers d’Art de France en de Crafts Council Nederland:

 

SanneTerweij – www.sanneterweij.com

 

 

Beursthema: Meta Sensible

 

 

Na een te lange periode tussen vier muren nodigt Maison&Objet Paris haar bezoekers uit om binnen te stappen in een nieuw soort wereld waar we allemaal van dromen en die een diepgewortelde behoefte aan betekenis en emotie weerspiegelt. Het thema van de september beurs is Meta Sensible. Lees hier verder.

 

Rendez-vous à paris et entrée gratuite

 

Leden bni worden zsm via ledenmail geïnformeerd over gratis tickets voor de beurs.

 

Maison&Objet Paris
Paris Nord Villepinte Exhibition Centre
8 – 12 september 2022
Thursday to Sunday, 9.30am – 7pm
Monday: 9.30am – 6pm

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid