login leden
nieuws  23-02-2024 

BNI Workshop Materializing Circularity op Material District


Material District (6-8 maart 2024) biedt je de kans om de nieuwste materialen en producten met eigen ogen te zien en aan te raken, leveranciers te ontmoeten en meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en (interieur)architectuur. Combineer op woensdag 6 maart inspiratie en kennis en neem deel aan deze inspirerende workshop om met veel nieuwe inzichten, studiepunten op zak en interessante nieuwe productkennis huiswaarts te keren,

Workshop: Materializing Circularity

 

Hoewel circulair ontwerp steeds vanzelfsprekender wordt, blijft het praktisch implementeren ervan vaak een uitdaging. BNI-presentaties op Material District gingen voorgaande jaren over het ‘hoe dan’ met projectcases en ‘slim samenwerken’ met procescases. Dit jaar ligt de focus op ‘jouw beslismomenten’ en hoe jij het verschil kunt maken.

 

De ontwikkelingen van Inter Matter en de recente uitgave van Volume hebben geresulteerd in een speciaal voor dit evenement ontworpen interactieve workshop. Je leert in de workshop hoe je, gebruikmakend van de Inter Matter materiaaldatabase en inzichten uit de Not-So-Easy Guide, de impact van jouw materiaalkeuzes en ontwerpbeslissingen kunt beoordelen en het verschil kunt maken. De workshop wordt gegeven door Marije Remigius, oprichter van Inter Matter, en Marieke van den Heuvel, auteur van The NOT-SO-EASY Guide to Circular Interior Design.

 

Wat kun je verwachten

 

Circulariteit lijkt op een complex dashboard met talloze knoppen, waarbij elk project specifieke keuzes vereist. Het is van essentieel belang om te navigeren in onze overwegend lineaire wereld met de nodige kennis en inzicht. In de workshop Materializing Circularity neem je deel aan een interactief evenement waarin de impact van materiaalkeuzes en ontwerpbeslissingen wordt beoordeeld, gebruikmakend van de Inter Matter materiaaldatabase en inzichten uit The NOT-SO-EASY Guide. Doe met ons mee voor boeiende discussies over impact, valkuilen, het identificeren van makkelijk haalbare doelen het formuleren van langetermijnstrategieën.

 

Praktisch

 

Datum: woensdag 6 maart

Locatie: Werkspoor Cathedraal, Utrecht

Tijd: 13.20 – 15.05 (zaal volgt)

Kosten: gratis

Vooraf aanmelden is niet nodig, de maximale zaalcapaciteit betekent wel vol is vol (zorg dat je op tijd bent). Na afloop van de workshop is er gelegenheid om bij de koffiespot na te praten of aanvullende vragen te stellen.

 

Jouw gratis BNI ticket

 

Bestel hier jouw gratis BNI-toegangsticket voor Material District

 

 

 

De sprekers

 

 

Marije Remigius, een ervaren meubelmaker, ingenieur en projectmanager met 25 jaar ervaring, richt zich momenteel op het verduurzamen van interieurs. Via haar bedrijf www.circu-leren.nl inspireert en begeleidt ze opdrachtgevers, ontwerpers en architecten om creatief bij te dragen aan duurzame projecten. Haar Inter Matter platform biedt eenvoudige antwoorden op de vraag welke materialen echt duurzaam zijn, en tijdens een aankomend evenement wordt het open source platform gelanceerd, inclusief een materialendatabase om direct mee aan de slag te gaan.

 

 

Marieke van den Heuvel is een multidisciplinaire ontwerper en auteur met een achtergrond in interieurarchitectuur en culturele antropologie. Ze heeft gewerkt bij Inside Outside/Petra Blaisse en OMA/AMO, voordat ze in 2018 medeoprichter werd van MANN, een creatief consultancybureau. Haar focus ligt op het ontwikkelen van circulair ontwerpstrategieën voor interieurarchitectuur.

 

Marieke geeft les op TU Delft, Design Academy Eindhoven en Aarhus School of Architecture. Daarnaast heeft ze diverse publicaties over circulariteit op haar naam staan, waaronder een casestudy voor Nationale Nederlanden. In december 2023 publiceerde ze ‘The NOT-SO-EASY Guide to Circular Interior Design’ in samenwerking met Archis/VOLUME. Dit boek richt zich op opdrachtgevers, ontwerpers, architecten, aannemers, bouwers en slopers en helpt hun bij het maken van keuzes in de vaak weerbarstige praktijk.

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid