login leden
nieuws  23-02-2022 

MaterialDistrict Utrecht zet vol in op circulaire economie


Na drie jaar is het enige jaarlijkse evenement voor materiaalvoorschrijvers uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving terug op een nieuwe locatie. Met 125 exposanten, een tentoonstelling met 250 materialen en een lezingenprogramma met 50 sprekers staat MaterialDistrict Utrecht van 5 tot en met 7 april 2022 weer bol van de materiaalinspiratie, ditmaal in de Werkspoorkathedraal Utrecht. Het evenement zet vol in op de circulaire economie.

 

 

 

Hoe kun je circulair bouwen? Welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Gaan we straks energie besparen of opwekken met slimme materialen? MaterialDistrict Utrecht (voorheen Material Xperience) is het enige jaarlijkse evenement in Nederland dat materiaalfabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving bij elkaar brengt en antwoord geeft op de belangrijkste vragen op weg naar een circulair gebouwde en ingerichte omgeving. Alle 250 geselecteerde materialen van de jaarlijkse expositie vallen binnen één of meerdere van de drie duurzame thema’s.

 

Dit jaar tonen meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie, een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat in 2019 door MaterialDistrict is opgericht. Startups en ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen.

 

 

MaterialDistrict Utrecht staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 50 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

 

MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 5 tot en met 7 april in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met 6.000 verwachte bezoekers, 125 exposanten en 5.800 m2 oppervlakte staat hét materialenevenement voor (interieur)architecten en R&D-professionals weer volledig in het teken van materiaalinnovaties voor het ruimtelijke domein: Architectuur, Interieur, Tuin- & Landschapsarchitectuur, Leisure, Tentoonstellings- & Decorbouw en Meubel- & Interieurbouw.

 

bni & Material District

 

In vervolg op de inspiratiesessie “Circulair interieurontwerp: hoe dan?” (bni en Stichting Insert tijdens de Week van de Circulaire economie) organiseren wij een vervolg op Material District op woensdagmiddag 6 april 14.00- 15.30 uur. Info over inhoud volgt zsm op deze pagina en in onze agenda.

 

Leden bni maken gebruik van de leden link voor een gratis ticket uit bni-ledenmail die zij uiterlijk eind februari ontvangen.

 

 

Openingstijden
Dinsdag 5 april, 10:00-18:00 uur
Woensdag 6 april, 10:00-18:00 uur
Donderdag 7 april, 10:00-17:00 uur

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid