login leden
nieuws  12-05-2021 

Kennismaking Elke Speck Interieurontwerpstudio

 

Interieurontwerper Elke Speck startte naast haar bachelor in 2017 al voor zichzelf en werd tijdens haar master bni-studentlid. Inmiddels komen vele sfeervolle totaalconcepten uit haar studio Elke Speck Interieurontwerpstudio in Zuid Limburg. Tijd voor een nadere kennismaking.

 

Totaalconcept: originele elementen met toevoeging nieuwe interieurarchitectuur

 

Tijdens de start van een nieuw interieurontwerp kijkt Speck als ontwerper naar de mogelijkheden van de ruimte. Uitgangspunt zijn de inval van daglicht, hoe de ruimte verbonden is aan andere ruimtes in huis en welke originele elementen behouden kunnen worden.  De renovatie van deze keuken is een van de eerste totaalprojecten die door Elke Speck gerealiseerd zijn. Dit project begon tijdens haar studieperiode aan de Master Interieurarchitectuur in Gent. Het is een goed voorbeeld waarbij het totaalplaatje klopt.

 

Standaard deuren
In elk interieur probeert Speck deuren een onderdeel te laten zijn van het ontwerp. Standaard deuren gebruikt zij liever niet. Zo ontstaat een mooi totaalplaatje.

 

Keuken
In deze keuken staat de deur centraal in de kastenwand. De taatsdeur kan beide kanten op draaien, mooi en praktisch.  De kastdeuren voor de koffiebar zijn met harmonica-scharnieren aan elkaar bevestigd, zodat ze geheel naar de zijkant geschoven kunnen worden. Als alle deuren gesloten zijn, vormt het een mooi en strak geheel. Mooie verlichte nissen zijn inmiddels Specks ‘handtekening’. Door de openingen ontstaan er een focuspunten. Er kan een kunstobject in wat door de belichting een warme uitstraling geeft.

 

In de toekomst wil Elke Speck haar focus leggen op het ontwerpen en begeleiden van totale interieurarchitectuur concepten.

-

vind een interieur­architect

vind een IA
  1. word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid