login leden
nieuws  01-06-2023 

Humanscale stelt zich voor

 

wie we zijn

 

Humanscale, opgericht in 1983, is pionier op het gebied van ergonomie en welzijn op de werkplek. Van stoelen tot verlichting tot technologische ondersteuning. Onze producten zorgen ervoor dat het werk van mensen zich aan hen aanpast, in plaats van andersom, en moedigen vrije en spontane beweging aan.

 

 

functie

 

Bij Humanscale zijn we van mening dat een goed ontwerp uitgaat van een functie en een duidelijk nut. Als een bepaald ontwerp een functioneel probleem eenvoudig en elegant oplost, dan zal de eruit voortvloeiende vorm altijd oprecht en tijdloos zijn. Vriend en legendarische ontwerper, Niels Diffrient, heeft 50 jaar lang een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we zitten.

 

 

eenvoud

 

Voor ons zijn eenvoud en gebruiksgemak de kern van functionaliteit. Ontwerpen voor eenvoud betekent het gebruik van minder onderdelen en minder materiaal, waardoor de functie zo gemakkelijk te gebruiken is dat het onzichtbaar is voor de gebruiker. Deze aanpak is beter voor de gebruiker, in die zin dat ze de functionaliteit van de stoel gebruiken zonder denken.

 

 

levensduur

 

Het is makkelijk om een product te maken dat er geweldig uitziet wanneer het voor het eerst uit de doos komt. Het is moeilijk om er een te maken die er nog steeds goed uitziet na jaren van intensief gebruik. Bewegende delen in onze monitorarmen zijn getest volgens extreme normen om een gemiddeld gebruik van 30 jaar te bereiken. Alle armen zijn gemaakt van 100% recyclebaar aluminium.

 

 

voorbij duurzaamheid

 

Bij Humanscale geloven we dat alles wat we creëren – van ons bedrijf tot aan onze producten – zelfvoorzienend moet zijn en een positieve impact moet hebben op mens en natuur. Humanscale is erkend als de eerste fabrikant die de volledige Living Product Challenge, een norm voor duurzame producten, heeft behaald en is founding member geworden van de NextWave, een initiatief om plastic uit onze oceanen te houden.

Ontdekken en ervaren waar wij voor staan en waarom je als architect betrokken wil zijn bij onze filosofie? Kom eens langs in onze showroom op de Veemkade in Amsterdam voor een heerlijke lunch!

 

Meer info op partnerpagina

 

Nieuws: Humanscale organiseert op 27 juni Beyond Sustainability in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Lees hier verder.

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid