login leden
nieuws  01-04-2021 

Roger voor bni @Home Stories in Gent

 

Ons huis is een expressie van onze manier van leven. Het geeft onze dagelijkse routine z’n vorm en heeft een grote invloed op ons welzijn. In het voorbije jaar is dat meer dan ooit waar gebleken. Het esthetische botst met praktische overwegingen; werken, wonen, privacy en ruimte.

 

Met Home Stories. 100 Years, 20 Visionary Interiors wil het Design Museum Gent een nieuw debat over binnenhuisinrichting, de geschiedenis en het toekomstperspectief openen.

 

Wij vroegen bni-lid Roger Haan voor de persuitnodiging. In zijn podcast reeks daarom dit keer een interview-opzet over zijn bezoek afgelopen zondag 28 maart. Samen met Isaline Raes, assistent curator, bezocht hij deze inspirerende tentoonstelling.

 

Luister de podcast nu door op deze button

 te klikken.

 

Klik op onderstaand beeld voor fotografie van de tentoonstelling:

 

video
play-sharp-fill

 

Conclusie: plan vooral een bezoek zodra de maatregelen dit weer mogelijk maken!

 

In juni staan een aantal bijzondere huisbezoeken het verlengde van de tentoonstelling gepland waarover wij leden zullen informeren.

 

“We zien al een tijdlang een grote belangstelling voor interieurontwerp als discipline, maar tot nu toe lijkt een ernstig discours te ontbreken. Het komt vooral oppervlakkig aan bod: in glossy tijdschriften, televisieprogramma’s en via sociale media. Wij wilden belangrijke historische voorbeelden tonen als inspiratiebron voor een diepere discussie.”    Jochen Eisenbrand, curator

 

Luister hier naar het verhaal van de curatoren:

 

 

In de vier delen van de tentoonstelling gaan de bezoekers in tijdvakken heen en weer tussen standaardisering, functionalisme en vormelijke reductie enerzijds en individualisering en ornamentatie anderzijds. Het totaalbeeld roept een vraag op die cruciaal is in onze moderne maatschappij: hoe willen wij wonen?

  • Ruimte, zuinigheid en sfeer: 2000 – vandaag
  • De heruitvinding van het interieur: 1960 – 1980
  • Natuur en technologie: 1940 – 1960
  • De geboorte van het moderne interieur: 1920 – 1940

 

Aanbod voor leden bni en AINB

 

Leden bni en AINB ontvangen in de museumwinkel korting op het boek. Home Stories 100 Years, 20 Visionary Interiors. Redactie: Mateo Kries, Jochen Eisenbrand. 25 × 25,5 cm. 320 pagina’s, ongeveer 500 afbeeldingen. ISBN: 978-3-945852-38-5 Reguliere prijs: € 59,90. Meer info over deze korting in de ledenmails van de verenigingen.

 

Bezoek

 

Zodra de maatregelen die weer toestaan plan je hier jouw bezoek aan het museum. Vergeet niet te reserveren! Looptijd: 27.03.2021 – 22.08.2021. Gesloten woensdag.

 

Huisbezoeken

 

In het side programma van deze expo worden in juni bezoeken georganiseerd naar Villa Gaverzicht, Woning Dessauvage en Woning Heyvaert. Volg ons voor info en updates.

 

 

Credits for all press images:  _credits

 

Het Bureau

 

Tip: tegelijkertijd loopt de tentoonstelling Het Bureau. Aan de hand van bij­zondere stukken die het designmagazine MacGuffin selecteerde uit de collectie van het museum, toont de tentoon­stelling Het Bureau de evolutie van het schrijf­meubel: van rond­trekkende nomade tot prestigieus show­piece, van burgerlijk icoon tot CEO cock­pit en van efficiënte fabriek tot middel­punt van ons huiselijk leven.

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid