login leden
nieuws  06-02-2024 

Maak kennis met Masureel: kunst, natuur en roots

 

 

 

 

De Historische Wortels van Masureel in Hulste
Sinds de 16de eeuw maakt de familie Masureel deel uit van het prachtige West-Vlaamse dorp Hulste. Pas in de 19de eeuw was de familie actief in de vlasindustrie voor de productie van linnen.

 

Oprichting en Evolutie van de Textielweverij
In het begin van de 20ste eeuw werd de textielweverij opgericht, die Masureel ertoe aanzette om vanaf 1937 actief te worden in de textielafwerking, het verven van tapijten en interieurstoffen.

 

 

Uitbreiding naar Masureel International
Vijftig jaar later, in de jaren tachtig, werd Masureel International opgericht door Guy Verstraete. Het bedrijf richtte zijn aandacht op het bedrukken van stoffen en hoogwaardige wandbekleding, met de nadruk op groothandel.

 

Creatieve Afdeling en Exclusieve Wandbekleding
Het bedrijf vond al snel dat dit niet de enige afzetmarkt voor zijn creativiteit kon zijn. Daarom werd in 2004 besloten om een creatieve afdeling op te richten, voor ons eigen wandbekledingsmerk “Masureel” Exclusive Wallcoverings, made in Belgium.

 

 

 

Cultureel Erfgoed en Inspiratie
Met onze West-Vlaamse roots dragen we een groot cultureel erfgoed met ons mee en nemen we dit als referentie voor onze missie. Kunst, vakmanschap en respect voor de natuur kenmerken onze creaties. Onze collecties zijn geïnspireerd op een rijk archief van historisch behang, stoffen en een collectie moderne & hedendaagse kunst.

 

Milieuverantwoordelijkheid en Innovatie
Toegewijd aan het milieu streeft Masureel ernaar een minimale impact te genereren in zowel onze productiefaciliteiten als materialen die we produceren. Met behoud van kwaliteit en creativiteit nemen we de uitdaging aan om alternatieven te bieden voor PVC-wandbekleding.

 

 

Klik hier voor de contactgegevens op de bni partner-pagina

 

In deze film maak je kennis met Masureel:

video
play-sharp-fill
-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid