login leden
nieuws  04-10-2022 

Heelhuis; meer bewoner, minder patiënt

 

Niels & bni

 

Voor zijn bachelor-eindproject werd Niels Geerts in 2015 genomineerd voor de bni-prijs met een onderzoek naar de invloed van architectuur op het politieke debat. Hij presenteerde een voorstel voor een nieuwe inrichting van de Tweede Kamer. Naast een artikel in Intern, destijds het ledenblad van bni, leverde het Niels publicaties op in o.a. de NRC. Het politieke debat kleurt nog steeds zijn werkdagen omdat hij momenteel bij de Architekten Cie. onder andere werkt aan de binnenzijde van de Kamer.

 

Project Heelhuis

 

Recent studeerde Niels af aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst met het project “Heelhuis” . Een project dat hij samen met medestudent, collega bij de Architekten Cie. en goede vriendin Boukje Bügel-Gabreëls heeft ontworpen. Boukje overleed in mei 2020, nadat zij in 2019 de diagnose kreeg van een hersentumor. De architectonische gedachten van een patiënte in de laatste zes maanden van haar leven, haar manifest voor de zorg en de beperkingen die zij in de huidige zorgarchitectuur ondervond, vormden de basis voor het ontwerp van Heelhuis. Het project is een zorgcentrum waarin de patiënt wél centraal staat: de één zoekt er de rust van de natuur, de ander de afleiding van het stadsleven. In Heelhuis moet iedereen zich minder patiënt en meer bewoner voelen. Niels studeerde cum laude af met het project en recent volgde een publicatie in de NRC.

 

Lees hier het artikel uit NRC van september jl. door Pieter van Os

 

Het eerste weekend van november zijn de visualisaties en maquettes van Heelhuis te zien in de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, op de Graduation Show, een tentoonstelling van recente afstudeerprojecten. Waterlooplein 211-213. www.bouwkunst.ahk.nl

 

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid