login leden
nieuws  01-10-2023 

Deyan Sudjic @ AFFR – Radical Times

In veel opzichten zijn de jaren 1960 en 1970 een voorbeeld voor vandaag. Er waren er volop initiatieven voor cohousing, biologische voedselproductie, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen – geen verrassing dus dat er zoveel belangstelling is voor deze periode. In het AFFR-programma Radical Times worden dit jaar films over ‘radicale’ initiatieven in België en Italië, maar ook over de opkomst van de ‘corporate identity’ in de architectuur en over het Brutalisme getoond . Modernism, Inc is een van deze films. Deyan Sudjic geeft  op vrijdagmiddag 6 oktober om 15 uur een inleiding. Voor Nook Vibe schreef hij in ‘21 de [foodforthought] en daarom staat deze nu weer online.

 

 

Modernism, Inc.

De film volgt Eliot Noyes, een architect en pionier van het Modern Design in naoorlogs Amerika. Zijn ontwerpen voor IBM benadrukten het belang van corporate identity. Echter, eind jaren zestig kwam er kritiek van een nieuwe generatie die hem medeverantwoordelijk zag voor doorgeschoten consumentisme. “Modernism, Inc.” belicht zijn indrukwekkende carrière en de omslag van optimisme naar kritiek.

 

Meer info over deze filmvertoning en tickets vind je op de site van AFFR hier.

 

 

 

 

Publicatie bni online  over Nook Vibe – december ’21:

 

Deyan Sudjic, directeur emeritus van het Design Museum in Londen en professor in architectuur en design studies aan de Lancaster University. Hij stelt dat we een groot deel van ons leven in een aaneenschakeling van decors, gemodelleerd naar droombeelden van de wereld waarin we zouden willen in plaats van de wereld zoals hij is. Lees onderstaand het artikel Evoking an epoch uit onze NOOK met het thema Vibe – the energy of spaces. Bestel NOOK hier.

 

 

 

 

 

 

video
play-sharp-fill

 

Voor dit nummer hebben we een groot aantal experts geïnterviewd die allemaal meesters zijn in het creëren van verschillende vibraties waartoe we ons aangetrokken voelen. De geïnterviewden zijn architecte #ElizabethDiller van Diller Scofidio + Renfro (The Broad, The Shed, uitbreiding van het MoMA); kunstenaar Matthew Day Jackson; galeriehouder Johann König; interieurontwerpers Gert Voorjans, Linda Boronkay en Niels Maier; Claire Wilcox, modecurator van de Alexander Mc Queen retrospectieve in het V&A Museum in Londen en ondernemer Wildrik Timmerman medeoprichter van een stille meditatieretraite in Italië. Alexandra Onderwater hield een geweldig interview met George Yabu en Glenn Pushelberg Yabu Pushelberg, die een groot deel van de winkelvloeren van La Samaritaine in Parijs opnieuw hebben ingericht. Deyan Sudjic, emeritus van het Design Museum in Londen, betoogt in een essay dat interieurdesign steeds meer wordt gebruikt om een tijdperk op te roepen. De artikelen bieden verschillende perspectieven op het thema en wekken een positieve vibe op voor de lezers.

 

 

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid