login leden
nieuws  02-05-2024 

Echo’s van Milaan, een terugblik door FIC

Dit jaar was het weer zover, het moment waar iedere interieurarchitect, inspirator, trendforcaster of consument naar uit kijkt. Milaan Design Week 2024, voor de zoveelste keer op rij gingen Feikje Lasut en Anne Braun op stap als inspirators voor hun eigen platform: Female Interior Creators. Zij hebben hier waanzinnige exposities bezocht en Salone del Mobile. We volgden hen dagelijks met vele reports op Instagram. Lees en kijk onderstaand mee voor een aantal highlights.

 

DIMORE CENTRALE

Combinaties van verschillende kleuren en texturen staan dit jaar centraal bij DIMORE CENTRALE. We zien veel natuurlijke elementen die bijzonder zijn afgewerkt en die dienen als zogenaamde “eye-catchers” in de ruimte. DIMORE staat erom bekend in voorgaande jaren reflecterende kleuren op de wanden aan te brengen, en dit jaar was het weer raak. De zilveren wandafwerking op de binnenplaats zorgde voor een bijzondere touch aan de omgeving!

 

Foto van @female_interior_creators

 

ALCOVA VILLA BAGATTI VALSECCHI

Alcova nodigt het publiek uit in een bijna surrealistische microkosmos; een historisch relevante context waarin installaties, optredens en collectieve momenten kunnen worden gehost. Een samengestelde selectie van experimentele ontwerpstukken zal een dialoog aangaan met de buitengewone architectuur en verrassende nevenschikkingen bieden. In deze zevende editie van ALCOVA MILANO zijn er twee waanzinnige locaties uitgekozen om maar liefst meer dan 80 projecten te presenteren van over de hele wereld.

 

Foto van @female_interior_creators

 

ALCOVA VILLA BORSANI

De kunststromingen van ALCOVA zijn dit jaar te vinden in twee iconische villa’s in het grootstedelijk gebied van Milaan: Villa Bagatti Valsecchi en Villa Borsani, een voorbeeld van rationalistische architectuur en een symbool van een groot creatief seizoen van de twintigste eeuw. Gevuld met te gekke prints en texturen die de ruimte vullen.

 

Foto van @female_interior_creator

 

ARTEMEST

Textuur en kleur zijn essentiële elementen in zowel kunst als design, en wanneer ze samenkomen, creëren ze een rijke en boeiende esthetiek. Texturen voegen diepte en tactiliteit toe aan oppervlakken, terwijl kleuren emotie en visuele interesse opwekken. Wanneer ze harmonieus worden gecombineerd, kunnen texturen en kleuren een krachtige synergie vormen die de zintuigen prikkelt en ruimtes tot leven brengt. Zo ook in de waanzinnige inspiratiekamers die zijn ontworpen door Italiaans vakmanschap.

 

Foto van @female_interior_creator

 

BAXTER

Baxter presenteert de Indoor-collectie 2024, een complex universum van kruisverwijzingen en citaten van de meesters van design en architectuur, die zeker tijdperken uit het verleden oproepen maar de conceptuele en stilistische waarden van die tijd behouden die nog steeds relevant zijn.

 

Foto van @female_interior_creator

 

ALULA

Foto van @female_interior_creators

 

DIESEL

Diesel Living presenteert een meeslepende lifestyle-ervaring, met een gedurfde toepassing van iconisch Dieselrood en zilver. De omgeving communiceert een unieke visie voor thuis- en coöperatieve ruimtes. Red Takeover en Silver Dome presenteren de volledige breedte van Diesel’s collecties voor thuis en thuis. Foto door Diesel Living.

 

Foto van Diesel Living

 

LASVIT

“Wij ontwerpen en produceren locatiespecifieke glazen verlichtingsinstallaties, glaswerkcollecties, en ambachtelijk glas voor architectuur. Door ons werk streven we ernaar om te ontdekken wat overschaduwd wordt door oppervlakkige schoonheid. We zijn op zoek naar betekenisvolle, menselijke en zelfs geestgenezende ervaringen – een bron van vreugde en vervulling die materiële bezittingen vaak niet kunnen reproduceren.” – Lasvit. Foto door Lasvit.

 

Foto van Lasvit

 

HERMES

Hermès onthult tijdens Milan Design Week 2024 ‘The collections for the Home’. De collectie toont de relatie die wij mensen hebben met de wereld om ons heen. Dit wordt vormgegeven door middel van het gebruik van rauwe materialen zoals leisteen en hout. Hierin komt de dubbelzinnigheid van tijd naar voren en laat Hermès zien dat hun home-collectie tijdloos is en ongebonden aan voorbijgaande trends.

 

Foto van @female_interior_creators

 

GUCCI

Het Huis presenteert een speciaal project ter ere van de gouden eeuw van Italiaans design, naar een idee van creatief directeur Sabato De Sarno en mede samengesteld door Michela Pelizzari van P:S. De vijf iconen uit vervlogen tijden worden tentoongesteld in een tentoonstelling ontworpen door architect Guillermo Santomà.

 

Foto van Gucci

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid