login leden
nieuws  08-11-2023 

Lancering Creatieve Community

Digitale ontmoetingsplek voor werkenden in de sector

 

Vandaag lanceert De Creatieve Coalitie een digitale ontmoetingsplek voor werkenden uit de culturele en creatieve sector. BNI is al jaren betrokken bij de Creatieve Coalitie. Waren er in 2018 nog maar 22 leden, inmiddels is dat aantal verdubbeld.

 

Waarom de Creatieve Community?

De Creatieve Coalitie heeft als doel de arbeidspositie van werkenden in de culturele en creatieve sector te verbeteren. Om daar zo goed mogelijk in te slagen, is het belangrijk voortdurend in contact te blijven met de mensen om wie het gaat. Daarom is er één plek gebouwd waar alle werkenden het gesprek met elkaar kunnen aangaan en waar ook ledenorganisaties kennis en informatie met elkaar kunnen delen.
#samenstaanwesterker

 

 

En nu is er vanaf woensdag 8 november is er één digitale ontmoetingsplek voor alle 300.000 werkenden in de culturele en creatieve sector: de Creatieve Community. De Creatieve Community is een initiatief van De Creatieve Coalitie, de koepelvereniging van werkenden in de creatieve en culturele sector.

 

Op dit platform kunnen vakgenoten vanuit allerlei disciplines met elkaar in gesprek gaan, blijven zij op de hoogte van actuele ontwikkelingen en kunnen zij tools vinden om hun (arbeidsmarkt)positie te versterken. 
 
Veel werkenden in de culturele en creatieve sector zijn niet bekend met het bestaande subsidieaanbod, tariefcheckers, richtlijnen en relevante wet- en regelgeving. Om professionals in de culturele en creatieve sector te versterken én het gesprek hierover te stimuleren, lanceert De Creatieve Coalitie deze digitale ontmoetingsplek.

 

De Creatieve Community heeft de functie van een forum, ontmoetingsplaats en kennisbank. Werkenden uit de sector kunnen aan elkaar vragen stellen, ontwikkelingen agenderen en hun opvattingen delen.

 

Thomas Drissen, directeur van De Creatieve Coalitie, hoopt dat de community een verbindende rol gaat spelen in de sector. “De culturele en creatieve sector bestaat uit tientallen beroepsdisciplines. Hoewel er onderlinge verschillen zijn, is er ook veel wat hen met elkaar bindt. Er is een gedeelde wens en urgentie om Fair Pay met elkaar te realiseren. Het gesprek over het hoe en waarom, dat hopen wij te faciliteren op de Creatieve Community.” Daarnaast is het via de Creatieve Community laagdrempelig om in contact te komen met 44 beroepsorganisaties, vakverenigingen en vakbonden die zijn aangesloten bij de Creatieve Coalitie.

 

Kijk snel op www.decreatievecommunity.nl en sluit je vandaag nog (kosteloos) aan bij deze community.

 

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid