login leden
nieuws  17-05-2023 

Dag van de Ontwerpkracht 2023 in Theater Zuidplein

 

Hoe zorgen we voor samenhang en integrale ruimtelijke kwaliteit in de ruimtelijke transities van Nederland? Een jaar na de lancering van Platform Ontwerp NL en Mooi NL is op vele fronten door bureaus en adviseurs gewerkt aan de toekomst van Nederland. Veel is nog verkennend, maar vanuit de verbeelding zoeken we de dialoog. Hoe ziet NL er in 2100 uit? En wat betekent dit voor de keuzes in projecten en plannen die nu op de tekentafel liggen. Hoe komen de ruimtelijke puzzels eruit te zien?

 

De keynotes zijn inmiddels bekend:

 

Adriaan Geuze trapt af met een kritische beschouwing op het geheel. Maken we wel de juist keuzes, geven we het geld wel uit aan de goede dingen en is er nog hoop?

 

Stichting Ontwerp NL presenteert de eerste ‘What-if’ verkenningen (I-moss, MVRDV, Feddes Olthof) over hoe Nederlandse stedelijke regio’s er in 2100 uit kunnen zien. Geen utopieën of dystopieën, maar wel doordachte educated guesses, als experimenten van verbeelding. Welke aannames zijn er gemaakt, welke keuzemomenten liggen er voor ons om daar te komen en waar zal ontwerpkracht het verschil kunnen maken? Met minister Hugo de Jonge reflecteren we op de uitkomsten en hoe en waar dit een weerslag zal vinden in de aanstaande Nota Ruimte.

 

Maurits de Hoog geeft inzicht in het woud van toekomstplannen, lange termijnverkenningen en verbeeldingen van de afgelopen jaren. Ontwerpkracht te over, maar waar zit de samenhang en waar vallen de gaten in kennis of schaalniveaus?

Prijsuitreiking: vorig jaar kreeg de minister de eerste trofee uitgereikt, aan wie of aan welke organisatie zal dit jaar de eer te beurt vallen?

 

Laat je inspireren en praat zelf ook mee over de toekomst van Nederland in de Masterclasses.

 

En nog veel meer ….

 

Locatie

Theater Zuidplein is de ultieme locatie voor deze dag met informatie over het project Hart van Zuid, en mogelijkheden voor excursies naar Wielewaal, Feijenoord City of een rondje Hart van Zuid.

 

Wees erbij!

Schrijf je in voor de Dag van de Ontwerpkracht – gratis voor leden van verenigingen die samenwerken in Platform Ontwerp NL waaronder bni.

Reserveer jouw ticket 

 

 

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid