login leden
nieuws  21-04-2021 

COMMON GROUND Conferentie; making the renovation wave a cultural project

 

Het New European Bauhaus Collective (NEBC) nodigt je uit om deel te nemen aan de online conferentie ‘Common Ground: Making the Renovation Wave a Cultural Project’ op 29 april 2021 van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Het Nieuwe Europese Bauhaus, dat in september jongstleden door de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, werd gelanceerd ter gelegenheid van de State of the European Union, heeft tot doel van de Green Deal een culturele, mensgerichte en positieve, ’tastbare’ ervaring te maken. Het wil een groene transformatie van de gebouwde omgeving en de bouwsector teweegbrengen en tegelijkertijd een brede discussie op gang brengen over toekomstige manieren van samenleven, op het kruispunt van kunst, cultuur, sociale inclusie, wetenschap en innovatie.

 

Door van de Renovatiegolf een cultureel project te maken, geeft de Commissie de aanzet tot een fundamentele verschuiving, die een game-changer kan zijn in de overgang naar een duurzamere economie en samenleving.

 

Doe mee aan het gesprek en geef vorm aan het Nieuwe Europese Bauhaus! Het evenement brengt professionals en werknemers uit de creatieve en culturele sector, opleidingen, onderzoekers, vertegenwoordigers van steden en de Europese instellingen samen.

 

Common Ground: Making the Renovation Wave a Cultural Project Online conferentie Door het New European Bauhaus Collective (NEBC) 29 april 2021- van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Ursula von der Leyen opent de dag, daarna zijn er keynotes van Lionel Devlieger (Rotor) en conceptual artist Stine Marie Jacobsen, gesprekken met o.m. de stadsarchitect van Barcelona en elf breakout sessies.

 

 

Tijdens dit online event kun je mensen ontmoeten met verschillende academische en professionele achtergronden en ideeën uitwisselen over hoe het Nieuwe Europese Bauhaus vorm kan krijgen.

 

De resultaten van het debat zullen worden meegenomen in de lopende co-creatiefase van het NEBC-initiatief.

 

Over het NEBC
Het New European Bauhaus Collective (NEBC) is een samenwerkingsverband van diverse pan-Europese organisaties die architecten, ruimtelijke planners, landschapsarchitecten, interieurarchitecten, ingenieurs, ontwerpers, kunstenaars, opleiders en onderzoekers op het gebied van de gebouwde omgeving vertegenwoordigen, en in bredere zin de culturele en creatieve sectoren. De NEBC is een officiële partner van het Nieuw Europees Bauhaus-initiatief. bni is ECIA-lid.

 

Lees hier verder voor meer info en aanmelding

-

vind een interieur­architect

vind een IA

word lid

 

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap van bni. Word nu lid

 

klik hier

word lid